Exekuce - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Exekuce

Gabriela , 16.04.2008 11:42:41

Dobrý den, velice Vás prosím o odpověd na můj dotaz. S manželem nežiju již od září 2005, stále nejsme rozvedeni, proběhlo zatím stání o dítě. Přesto mi na dítě neplatí. Kromě toho manžel nadělal dluhy a včera zde byli exekutoři, že manžel dluží částku 63 000Kč. Polepili mi věci v domácnosti a když mu volali tak je odbyl, že nemůže odejít z práce a at si to vyřídí semnou. Bohužel má stále trvalý pobyt napsaný tady u mě a nijak nespěchá si to odhlásit. Peníze jsem si půjčila od rodiny a zaplatila dluh. Jenže ted už nemám ani na chleba. Je nějaká možnost aby mi polovinu dluhu zaplatil? Dluhy platí oba manželé nerozdílně na polovinu? I když on je podnikatel a já na pracovním úřadu? V soudním rozhodnutí o svěření do péče našeho nezletilého ditěte je uvedeno že se v září 2005 odtěhoval k rodičum, pomůže mi tahle informace někde? Třeba při odhlášení jeho trvalého pobytu? Postup na odhlášení z bydliště jsem se zde také dočetla, jde mi spíše o ten dluh, aby mi půl zaplatil. Děkuji moc.

Re: Exekuce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 16.04.2008 16:45:50

Dobrý den,
předně byste se měli rozvést a po rozvodu vypořádat (asi nejlépe soudně) společné jmění manželů. V tomto řízení byste mj. vypořádali dluhy, které za trvání manželství vznikly.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »