účastníci řízení - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Rozhodnutí soudu - zvýšení výživného

Marta, 16.04.2008 11:19:13

Dobrý den,
nyní po roce skončilo řízení o zvýšení výživného. Okresní soud rozhodnul o zvýš.na 4tis.Kč(původní bylo 2tis,rozhodnuto,když měl nezletilý 2 roky, z příjmu otce 11 tis.)Od r.2005 měl příjem vyšší,teď má 27 tis., proto mu bylo uloženo zpětné splácení od změny příjmu. Během řízení také otec dítěte přepsal svůj nový dům za cca 2,5 mil. na svou partnerku. Podal odvolání, a přes křivou výpověď, že je vlastníkem domu, nemá ani další vyživov. povinn.,jeho partnerka má příjem 30 tis.atd.,krajský soud rozhodnul o zrušení zpětných splátek,a zvýšení snížil na 3,5 tis.Změnu poměrů na straně nezlet.vidí až od nástupu do ZŠ,zcela pominul 3 roky v MŠ, která byla co do poplatků snad ještě náročnější než ZŠ (vše jsem platila sama-příjem cca 15tis)Proti rozhodnutí prý není odvolání.Přijde mi to jako výsměch právu - a mám dotaz: opravdu už není možno se odvolat? Vím,že odvol.soud vůbec nezajímaly podstatná fakta a opravdu to nechápu.
Děkuji.

Re: Rozhodnutí soudu - zvýšení výživného

Mgr. Oldřich Topka, 24.04.2008 10:55:52

Dobrý den, proběhl soud v I. instanci (okresní soud) a odvolací v II. instanci (krajský soud). Řádné opravné prostředky jsou tedy již vyčerpány a zbývají pouze mimořádné. Takovým prostředkem je dovolání. Lze ho však podat jen za určitých okolností. Bohužel pro Vás ho nelze účinně podat ve věcech podle zákona o rodině (až na výjimky), protože v těchto případech není přípustné.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »