Stavební povolení - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Stavební povolení pro nájemce

Michal Novotný, 09.07.2008 14:27:46

Dobrý den, prosím o radu. Jsem majitelem nemovitosti, kterou hodlám pronajímat. Nemovitost je několik let nevyužívaná a potřebuje tedy komplet rekonstrukci. S budoucím nájemcem jsem se dohodl, že rekonstrukci provede on na svoje náklady a na svoje "riziko" (v případě nenadálých nehod při rekonstrukci, apod.). Lze toto vůbec z hlediska práva dohodnout? (Např. podmínka smlouvy bude taková, že nebude platit nájem, ale že místo toho provede rekonstrukci v hodnotě xyKč.) Další související dotaz je, zda může být tím pádem veden on jako stavebník? (aby vyřizoval stavební povolení na své jméno, i když majitelem jsem já?). Děkuji mnohokrát za rady. S pozdravem, Michal Novotný

Re: Stavební povolení pro nájemce

Mgr. Oldřich Topka, 30.07.2008 14:10:59

Dobrý den, nájem ve formě kompenzace, tedy jako zápočet na investice nájemce, možný je. Například se stanoví výše nájmu a ta se bude umořovat zápočtem na nájemcem vynaložené investice. Pokud chcete, aby vše ohledně rekonstrukce vyřizoval za Vás, pak mu k tomu dejte písemnou plnou moc.

sklad dřeva

Zdeněk Jurčík, 16.06.2008 14:29:22

Dobrý den,chtěl jsem se informovat o skutečnosti,kterou mi podsouvá stavební úřad.Prý musím mít v projetu na RD zakreslen,naprojektován i sklad dřeva pokud mám krb.Hlavní topení je řešeno plynovým kotlem.Děkuji za odpovědi

Re: sklad dřeva

Mgr. Oldřich Topka, 07.07.2008 08:37:43

Dobrý den, tohle je otázka pro projektanta nebo stavebního technika, ne pro právníka. Stavebnětechnické otázky nejsou předmětem této poradny.

Stavební povolení

Jaroslav Knespl, 15.04.2008 23:23:40

Mám dotaz dokáže my někdo podat účinnou radu jak dosáhnout vydání stavebního povolení bez zbytečných dalších průtahů.
Přesto že jsou splněna veškerá zákonem ustanovená pravidla pro vydání tohoto povolení , máme problém z jedním ze sousedu neustále podává odvolání k řízení přesto že jeho námitky nejsou podloženy žádným platným předpisem ani nařízením. Námitky podává pouze proto že jsme mu nevyhověli ve věci umístnění stavby na pozemku , podle jeho představ. Stavba je i tak umístněna 4 metry od hranice pozemku i přesto že v tomto případě by bylo možno stavbu umístnit i dva metry od hranice pozemku vzhledem k umístnění okolních budov.
Poradí my někdo jak vyřadit tohoto stěžovatele z řízení alespoň do té míry aby jeho námitky nemuseli být brány v potaz ani stavebním úřadem.
Z příspěvky všem předem děkuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »