odhlášení vozidla - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Prodané vozidlo

Ruda Marik, 24.01.2012 21:43:04

Dobrý den, v roce 2007 jsem prodal vozidlo, to jsem však nepřevedl na nového majitele. Místo toho jsem kupujícímu vystavil plnou moc a dohodl se s ním, že to vyřídí on. Teprve v těchto dnech jsem se dozvěděl, že auto je stále registrované na mé jméno a nový majitel navíc neplatí pojistku a pojišťovna se obrací na mě. Mám kupní smlouvu, vystavenou plnou moc a kopii malého techničáku. Prosím poraďte mi prosím jak tento problém mohu řešit. Děkuji za vaší pomoc.

úřad stod

Jan Juchelka, 10.01.2012 12:11:39

Dobrý den, koupil před rokem auto, které mi po měsíci nabourali...Samosebou policie viníka nenašla a mě zbyl šrot. Auto mám stále v polopřevodu. Při pokusu o vyřazení z evidence vozidel mi bylo sděleno, že musím zaplatit bud eko dan, nebo nechat vrak eko zlikvidovat. Státu zbytečně platit nechci, a auto si chci nechat na ND...tzv vlastní zánik vozidla..Bylo mi řečeno, že to jinak nejde. Nechápu logiku když auto eko zlikviduji, nebo si ho nechám je přeci uplně jedno a neměl by na to být brán zřetel pokud chci auto trvale vyřadit z evidence vozidel...Díky za každý poznatek...

odhlášení z registru

lucie skaloudova, 25.07.2011 11:59:25

Dobrý den.Ctěla bych prodat motorku na náhrdní díly a přitom odhlásit z registru jak to mám uďělat?
Ďěkuji za odpověd Lucie

jak odstranit z registru?

Aleksandr Chadov, 21.07.2011 22:54:39

Dobrý den! prodal sem auto podepsal plnou moc Ze ohlásí auto, auto převzaté z Česká republika, ale nebyla odstraněna z registru. Co mám dělat? jak odstranit z registru?

Odhlaseni vozidla

Lukas Kral, 17.05.2011 18:44:01

Dobry den koupil jsem vozidlo z jineho kraje,prodavajici slibil,ze vozidlo ihned odhlasi a posle dokumentaci vcetne TP,abych mohl vozidlo prihlasit.Ovsem ubehlo jiz 14 dni a majitel vozidla nereaguje na me prosby a stale vozidlo neodhlasil a neposlal TP.Jak dlouho od zaplaceni a podepsani kupni smlouvy musi ze zakona odhlasit a poslat dokumentaci o vozidle?Co kdyz se tak nestane?Jak mam postupovat?

Re: Odhlaseni vozidla

karel Říha, 18.07.2011 20:39:50

prodal sem auto podepsal plnou moc že ohlásí auto.Po 3 týdnech se nic neděje protože ho neprodal a je v bazaru a mám čekat.co říká zákon?

pavel novák, 30.04.2012 20:30:56

Dobrý večer.Odpověděl Vám někdo na tento váš dotaz?Mám stejný problém.Jen jsem si dovolil prodejci něco vytknou,že mi zatajil nebylo toho málo.A ted mě za to asi trestá tím že nereaguje a neodpovídá ne email.jen mi jednou napsal,odeslán!Napsal jsem mu,že asi přes Brusel.Tak nevím co dál.na dopravce se mnou taky moc nechtěli mluvit.Ani mi nic vysvětlit.pokud vám někdo odpověděl.Jak..děkuji

Odhlaseni vozidla

Daniel Macek, 09.12.2010 09:45:45

Dobry den, mam problem s odhlasenim vozidla z registru, vozidlo mi bylo odtazeno clovekem kterry tvrdil ze je z likvidacni sluby a ze my vystavi na nej doklad o ekologicke likvidaci a ze my ho prinese do dvaceti minut, auto si odtahl ale papir uz sem od te doby nevidel. Policii to bylo nahlaseno ale ta s tim vubec nic nedela. Nevite nekdo co by se dalo delat, jak auto odhlasit jinak, nejaka pravni klicka? Dekuji.

Miroslav Řebíček, 16.01.2011 19:53:50

Dobrý večer.Ctěl bych si své staré auto nechat na náhrdní díli jelikož jsem koupil stejné a přitom odhlásit z registru jak to mám uďělat?
Ďěkuji za odpověd Řebíček

Jaroslav Budig, 23.08.2011 08:19:04

Potřebuji odhlásit vozidlo z registru vozidel a nemám potvrzení o ekologické likvidaci.Jak to mám udělat?Děkuji.

Odhlášení vozidla bez Ekologické daně

Marcela Michálková, 23.03.2009 13:37:53

Dobrý den, rádi by jsme odhlásili vozidlo, kterému končí TK roku 2010. Když jsme na úřadu žádali o vyřazení vozidla aby jsme ho mohli dát na náhradní díly tak nám nebylo vyhověno. Prosíme o radu jak vozidlo vyřadit z registru aby jme nemuseli platit Ekologickou daň a přitom mohli vozidlo předat na náhradní díly...Slyšela jsem že se dá vozidlo vyřadit z registru a že si ho můžem nechat např. jako historické vozidlo, nebo pouze jako (boudu pro psa). Je to možné? Děkuji moc za odpověď Michálková

Re: Odhlášení vozidla bez Ekologické daně

Zdeněk Bernard, 22.09.2009 21:39:02

Dobrý večer.Ctěl bych si své bourané auto nechat na náhrdní díli jelikož jsem koupil stejné a přitom odhlásit z registru jak to mám uďělat?
Ďěkuji za odpověd Bernad

Odhlášení vozidla

Radek Kučera, 23.02.2009 14:44:26

Dobrý den, chci prodat starší vůz na Slovensko. Budu platit zde nejaky poplatek ?
Děkuji za odpověď.

Zařídíme odhlášeí vozidla

petr svarc, 07.02.2009 18:54:00

Zařídíme odhlášení již neexistujícího vozidla z evidence. Vše oficiální cestou. 775373825

Re: Zařídíme odhlášeí vozidla

Jiří Krzák, 01.03.2009 16:42:10

Dobry den chtěl bych se zeptat co všechno potřebuji děkuji předem

Re: Zařídíme odhlášeí vozidla

Libor Mokry, 16.03.2009 13:44:47

Dobry den,chtel bych se zeptat,co je zapotrebi k odhlaseni jiz neexistujiciho vozidla a kolik tato sluzba stoji.Musim podotknout,ze bohuzel jiz nemam ani doklady k vozidlu,ktere chci odhlasit.Dekuji Mokry

odhlášení přípojného vozidla

Jiří Tvrzník, 03.02.2009 21:47:03

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně odhlášení přípojného vozidla. Jedná se o karavan, ke kterému již bohužel neexistují ani značky ani doklady. je nějaká šance toto vozidlo odhlásit?
Děkuji

odhlášení přípojného vozidla

Jiří Tvrzník, 03.02.2009 21:46:24

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně odhlášení přípojného vozidla. Jedná se o karavan, ke kterému již bohužel neexistují ani značky ani doklady. je nějaká šance toto vozidlo odhlásit?
Děkuji

odhlášení vozidla, které se nachází v cizině

Radka Bláhová, 29.01.2009 10:48:42

Dobrý den,
mám na Vás dotaz. Moje kamarádka před lety odjela na Malorku vozem, který koupila od našeho známého. Přepis bohužel neudělali. Povinné ručení si platila ona sama. Na Malorce zůstala. Nyní auto je již na odpis. Na Malorce ji sdělili, že musí odhlásit auto v ČR, kde dostane nějaký papír, díky kterému ho bude moct na Malorce zlikvidovat. Proto poslala jak značky tak i TP majiteli vozu. Bohužel mu prý sdělili, že tímto způsobem to odholásit nelze, že zde v ČR potřebují papír z Malorky, ale ten dostane až po odhlášení v ČR. Moc prosím o radu. Děkuji Radka Bláhová

Odhlášení vozidla

Ludmila Kubištová, 24.01.2009 22:33:27

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli odhlášení vozidla může provést i nový majitel vozidla a jaké jsou podmínky?Dále jaká hrozí sankce původnímu majiteli, pokud prodané vozidlo neodhlásí?Předem děkuji Ludmila Kubištová

odhlášení vozidla z registru

Ilona Vlasáková, 16.01.2009 17:23:52

Dobrý den,syn prodal auto,nechal se napálit,nechal klukům auto s malým techničákem,oni mu nechali velký techničák a na papíře smlouvu o prdodeji neověřenou,s tím,že druhý den přivezou řádnou smlouvu a auto přehlásí.Dodnes se neozvali,my zrušili povinné ručení,ale auto nejde odhlásit bez značek.Na policii jsme to hlásili jako odcizení podvodem,ale nemohou s tím prý nic dělat.Co v takové situaci dělat,přece nebudu platit za něco co nemám??

Re: odhlášení vozidla z registru

Roman Vojkovský, 01.02.2009 13:15:04

Dobrý den
Mám na vás prozbu a potřeboval bych poradit.
k věci
Zjistil jsem že mám na sebe napsanou skodu 105 v roce 2002 jsem ji prodal, majitel byl z autobazaru a vysvětlil mi,
že se nemusím o nic starat že to převede sám, víc jsem se o to nezajímal dnes už vím že to byla chyba.
Tudíž jsem ho kontaktoval, ptal se ho proč to nepřeved a kde to auto je.Odpovědelmi že ho rozprodal na náhradní
díly a TP že nemá. Dnes mi už ani tel. nezveda.Proto vám píšu a prosím o radu, jak mám dál pokračovat.
dekuji za odpověď vojkovsky.r@seznam.cz

Dotaz na automobil

Vojtěch Doupal, 14.01.2009 23:12:38

Dobrý den.
Mám velký problém. Měli jsme automobil Lada 2101 nebo tak nějak. Jednou jsem ho naboural a tak jsem ho rozřezal a odvezl do zběrných surovin kde jsem dostal peníze na ruku. V garáži mi zbyl jen motor. Auto bylo napsáno na dědu který zemřel. Podle nového zákona musíme platit poviné ručení. A můj dotaz zní. Jak mám auto odhlásit když mi nikdo nechce vystavit papír o ekologickém zničení? Za odpověď děkuju.
maniak776@seznam.cz

Re: Dotaz na automobil

Roman Vojkovský, 01.02.2009 13:22:16

Dobrý den mam stejný problem jestli uz víte víc prosím odepiste mi jak jste pokracoval dekuji vojkovsky.r@seznam.cz

Re: Dotaz na automobil

Jaroslava Kalodová, 20.02.2009 08:58:07

Dobrý den
Mám broblém auto z roku 1978 ukradli i s doklady takže nemám ani velký technický prukaz a nevím co dělat a jak odhlásit äuto ktéré je ukradeno v roce1997.Porad te co ted abych nemusela platit za neco co není

Odhlášení motocyklu z registru

Zuzana Heinová, 12.01.2009 22:18:42

Mám dotaz, v roce 1992 jsem si koupila motocykl Simson.
Majitel ho na mě přehlásil, ale mně už se ho přihlásit nepodařilo, protože neprošel technickou kontrolou. Od té
doby ho mám v garáži a nikdo ho nepoužívá. Teď bych ho chtěla vyřadit z evidence vozidel, ale chci si ho ponechat na náhradní díly. V Táboře na evidenci vozidel mi sělili, že to možné není. Musím ho buď ekologicky zlikvidovat nebo zavolat technika, který mi vystaví potvrzení o tom, že motocykl skutečně existuje a poté uložit značky do depozita. Nemám ho v úmyslu už nikdy zprovozňovat. Ani jedno z řešení pro mě není vhodné.
Prosím poraďte
Děkuji Heinová

Odhlášený vozidla

Lukas Honka, 12.01.2009 21:11:32

Dobrý den
chtěl bych vyřadit vozidlo z evidence ale zároveň si ho ponechat na náhradní díly je to možné děkuji za odpově.

Odhlaseni vozidla

Petr, 08.01.2009 10:24:13

Potrebuji odhlasit vozidlo zn.Fiat Regata.Toto vozidlo již 5 let nemam a nemam ani potvrzeni o ekologicke likvidaci.Ani technicky prukaz jiz neexestuje.Stalo se tak po dobu rozvodu.Jakym spusobem mam pokracovat aby auto bylo vyjato z registrace.Dekuji

Roman Vojkovský, 01.02.2009 13:25:17

Dobrý den mám stejný problem jako vy jestli uz jste danou situaci vyřesil posle te mi prosím jak dekuji vojkovsky.r@seznam.cz

odhlášení vozidla

Martina Čížková, 06.01.2009 09:38:45

Po smrti tchána jsme se dědicové dohodli, zrušit jeho nepojízdné auto. V dědictví není uvedeno, protože mělo nulovou hodnotu. Ekologicky jsme ho zlikvidovali, ale na registru vozidel ho nechtějí odhlásit, protože není uvedeno v dědictví. Pojistka je zrušená, tam jim stačil doklad o likvidaci. Ctěla bych vědět, jak zrušit registraci a jest-li se nás týkají ty poplatky, když auto bylo zlikvidováno už v roce 2006.

Re: odhlášení vozidla

Jan Gajdoš, 09.01.2009 12:20:23

Znovu otevřít dědické řízení a přepsat ho na sebe. Následně odhlásit.

odhlášení vozidla

H. Walderova, 05.01.2009 16:43:11

Manžel prodal v roce 1992 auto, bohužel zůstal v evidenci vozidel jako majitel auta.Odhlášení vozidla nejde. V registru vozidel vyžadují obnovení dědictví. Ale jak mám uvést ,že chci zdědit auto,které jsme už v době manželovy smrti nevlastnili? Navíc po 16 létech už nemám žádné dokumenty . V případě pokut,které se budou týkat za nepojištšní vozidla ,které se chystá od letošního roku , to je zaplatím za 16 let mrtvého manžela? Děkuji za odpověď Walde

Roman Vojkovský, 01.02.2009 13:18:34

dobry den mam stejne problémi prosím jestlí uz víte více jak to udelat dejte mi vedet dekuji

odhlášení vozidla prodaného do zahraničí

ivo urbanek, 05.01.2009 14:03:03

Dobrý den,potřeboval bych prosím Vás poradit jak mám odhlásit vozidlo,které jsem před rokem prodal do polska.S kupujícím jsem vytvořil kupní smlouvu a dal mu malý TP,velký TP mi zustal s tím že to časem přepíšeme na nového majitele.Ten se mi už neozval a já teď nevím co s tím mám dělat.Mám velký TP napsaný na mě a kupní smlouvu.Děkuji za odpověd a jsem s pozdravem.

Odhlášení prodaného vozidla

Luboš Maděra, 17.12.2008 13:34:58

Dobrý den.

Asi před rokem jsem prodal automobil skoda favorit s tím, že jsem dal plnou moc novému majiteli k tomu,aby automobil převedl na sebe a odevzdal jsem mu velký i malý technický průkaz. Tento rok jsem zjistil, že na sebe automobil nepřevedl a ten je registrován stále na mě. Navíc automobil předal někomu dalšímu i s doklady.
Nevím jestli již automobil neexistuje nebo ano. Můžete mi poradit, jak postupovat?
Kupec na sebe automobil přepsat nechce.Mám si auto pojistit či podat nějakou žalobu?

Dekuji

Re: Odhlášení prodaného vozidla

Jan, 27.12.2008 12:36:06

Tohle presne se mi stalo, akorat nastesti ten dalsi kupujici si to auto na sebe chtel prehlasit.

Me se podarilo vyziskat od kupce ruznymi vyhruzkami tech. prukaz a vozidlo odhlasit.

Nicmene ten kvuli tomu novemu zpotvorenemu zakonu pudu jeste na registr. zkontrolovat, kolik mam na sebe hlasenych vozidel.

Jinak pokud to vozidlo neodhlasis, tak ti budiz buh milostiv.

Odhášení vozidla

Daniel Klenovič, 09.12.2008 17:46:22

Prosím o radu.V lednu r. 2007 jsem prodal (v návaznosti na můj zveřejněný inzerát na internetu) osobní automobil na náhradní díly(cca 1 měsíc propadlá TP). Nový majitel převzal a podepsal kupní smlouvu se všemi náležitostmi. Také na základě ústního příslibu, že automobil odhlásí, mu byl v dobré víře předán malý a velký TP s reg. značkami.Za týden mu byla zaslána doporučeným dopisem plná moc k odhlášení vozidla na registru vozidel. Tento dopis převzal, jelikož se nám nevrátil. Asi před 10-ti dny jsme zjistili, že vozidlo nebylo odhlášeno a že jsme stále majiteli.Z registru vozidel nám bylo sděleno, že je smlouva nezajímá, ani plná moc, a že jsme v několika případech porušili zákon. Vozidlo prý není možné prodat na náhradní díly a bylo naší povinnost jej odhlásit.Tento člověk ale dle Obecního úřadu má špatnou pověst, auto zde nebylo nikdy spatřeno.Jak dále postupovat, když daný člověk nebude mít nic z toho, co mu bylo předáno ?

odhlášení ukradeného vozidla

Jiří Rych, 09.12.2008 07:37:12

Dobrý den, prosím o radu. Před cca 4 lety mi ukradli auto, policie ho nenašla, dostal jsem o tom potvrzení. Je nutné tento vůz ještě odhlásit z evidence vozidel? Mám obavy abych nemusel platit poplatky za to že nemám povinné ručení. Mám k tomu TP a potvrzení o nenalezení vozidla. Děkuji.

Re: odhlášení ukradeného vozidla

Cedrik Haškovec, 10.01.2009 11:44:27

Mám stejný dotaz s ukradeným autem před sedmi lety.
Děkuji za radu,
s pozdravem, C.Haškovec

Tomáš Hanzík, 12.01.2009 04:38:47

Já nám také stejný dotaz s ukradeným autem před třemi lety.
Děkuji za radu Tomáš Hanzík

Jiří Rych, 20.01.2009 14:51:20

Odpovědi zde jsem se nedočkal, ani z jiných různých zdrojů jsem nedostal jasnou odpoveď, tak jsem strávil 7 hod. na evidenci vozidel a zjistil jsem, že skoro zbytečně.

Zaměstnankyně evidence my sdělila, že vozidlo je blokováno policií a že s ním nic nemůžou udělat, z mé strany je prý vše v pořádku.

Alespoň jsem si nechal udělat výpis vozidel, které jsou evidovány u mého r.č. abych si ověřil, zda na mě není psané ještěn nějaké vozidlo.

odhlaseni vozu z evidence

igor reichert, 21.11.2008 11:52:01

Mel bych dotaz co se nechá dělat koupil jsem vůz a byl na me odhlasen a druhy den jsem ho prodal a kupujicimu jsem dál plnou moc at si to prihlasi na sebe a on to neudelal a vůz je pořad odhlasen na me. A od noveho roku budu muset platit pojištění . Existuje nejaka možnost s tím něco udělal ? Na urade mi rekly ze kupni smlouva je mi k nicemu.

Re: odhlaseni vozu z evidence

Mgr. Oldřich Topka, 25.11.2008 10:39:57

Dobrý den, ideální by bylo sehnat kupujícího a dojednat s ním, ať převod v evidenci dokončí.
Jinak vlastnictví k vozidlu přechází jeho předáním, evidence je pouze administrativním krokem, který vlastnictví neovlivňuje. Proč Vám tedy tvrdí, že smlouva je k ničemu, to není zřejmé. Auto bylo odhlášeno, Vy vlastníkem nejste a porušení povinností při dokončením přepisu je na straně kupujícího. V současné době se vozidlo nachází v tzv. polopřevodu, na straně úředníka evidentně chybí ochota dát Vám účinnou radu.

odhlášení vozidla s evidence

Vladimír Kalaš, 25.10.2008 06:47:36

Prosím o radu našel jsem při stěhování kompletní doklady již 10 let neexistujícího auta.Lze toto auto odhhlásit z evidece když nemohu prokázat ekologickou likvidaci?Auto bylo rozebráno a rozřezáno na díly.Stačí případně čestné prohlášení,že auto již neexistuje? Děkuji za pomoc Kalaš

Re: odhlášení vozidla s evidence

Petr Petr, 25.10.2008 11:16:37

Postup upravuje z.č. 56/2001 Sb. z něhož mimo jiné vyplývá, že vlastník motorového vozidla musí předložit potvrzení o převzetí autovraku. Tzn. že vozidlo nelze jen tak prodat na náhradní díly a pokud tak bylo učiněno a nezískal jste přitom doklad o likvidaci, nebude vám umožněno vozidlo vyřadit z registru z čehož budou plynout určité povinnosti (platit povinné ručení atd.). Nic jiného vám nezbude, než sehnat potvrzení o ekologické likvidaci vozidla, neboť současná právní úprava nezná jiný způsob jak požádat o vyřazení vozidla z registru.

převod auta

Jaroslava Šmídová, 21.10.2008 17:20:53

V dubnu r.2006 bylo na mě převedeno v jiném okrese než bydlím starší auto.Auto jsem na sebe nepřihlásila, ale příští den jsem auto prodala, kupní smlouvu mám a jemu jsem předala všechny doklady.Do měsíce jsem byla s novým majitelem na přepisu na DI.Ten ale neměl sebou potřebné doklady, takže na radu úřednice jsem na jeho smlouvu napsala,že souhlasím s převodem. Bylo mi sděleno, že na přepis již s ním jít nemusím.Nový majitel slíbil dát vše do pořádku.
Po dvou letech jsem zjistila, že auto do dnešní doby není přepsané a fyzicky již neexistuje.Také nemohlo být pojištěné (povin.ručení).
Kupující odmítá jít na přepis.Na DI mi sdělili,že nemají kompetence,jak ho donutit, to že musím já sama.Prosím o radu, jak postupovat(jít např.na policii?), případně jestli mě hrozí nějaké sankce v budoucnu. Děkuji Šmídová

odhlášení vozidla z evidence

Jan SIXTA, 29.09.2008 16:00:13

Dobrý den, žádám Vás o radu. Bývalý tchán mojí přítelkyně po své smrti určil tuto ve své závěti jako další vlastnicí svého auta. Dědické řízení však dosud neproběhlo. Bude synem zemřelého napadnuto. Moje přítelkyně má od vozu veškeré doklady, které jí bývalý tchán zanechal. Pojišťovna jí nutí uhradit veškeré poplatky (dlužné i budoucí). Upozorňuje jí na možnost prodlení s případným uplatněním všech dalších sankcí a možné penalizace. Ráda by (do skončení dědického řízení) odhlásila auto z evidence motorových vozidel.Syna zemřelého tchána nelze z mnoha důvodů v této věci kontaktovat. Je možné udělat tento krok (např. jsem slyšel, že je možné vrátit na dopravní inspektorát SPZ vozidla) druhou osobou NEBO jaké kroky je nutné podniknout a jaké podklady je nezbytné předložit ? Děkuji za Vaši brzkou odpověď. J. Sixta

odhlášení vozidla

Eva Illeová, 15.04.2008 12:57:10

Dotaz prodej auta , kupující auto nepřihlásil, auto nelze odhlásit vzal si veškeré doklady. Auto prodávali
staří lidé . Prosím o radu.

Mgr. Oldřich Topka, 23.04.2008 08:41:42

Dobrý den, celou věc konzultujte na oddělení evidence vozidel, nějaké řešení by Vám měli navrhnout. Pokud jsou neoprávněně zadržovány doklady k vozidlu, je možné dožadovat se jejich vydání žalobou o vydání věci.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »