Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám takový specifický dotaz. Před nedávnem jsem potřeboval zkontrolovat kupní smlouvu na byt. Na internetu jsem si našel právníka v regionu se kterým jsem se domluvil na kontrole. Řekl mi že jeho cena je 800Kč/hod bez DPH. Já jsem souhlasil a poslal mu smlouvu. On smlouvu zkontroloval (celkem 11 stránek) a po té si naúčtoval cenu za 5 hodin práce, necelých 5tis s DPH. Mě ale pět hodin strávených na 11 stránkách připadá příliš. Musím mu to platit? Předem jsme si domluvili pouze cenu za hodinu, ale né za celou službu. Veškerá naše komunikace probíhá přes emaily. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
v tomto případě zcela záleží na Vaší dohodě. Z vašeho dotazu však vyplývá, že byla zřejmě sjednána odměna 800Kč za hodinu, tzn. to není konečná cena, ale jde pouze o informaci o tom, kolik si účtuje za hodinu práce. Zda je 5 hodin práce na této smlouvě moc nemůžu hodnotit (neznám text smlouvy). Pokud částku hradit nechcete, asi jediné, co mohu doporučit, obrátit se se stížností na Českou advokátní komoru, která přiměřenost odměny prošetří.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com