změna smlouvy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

změna smlouvy

Barbora Večeřová, 14.04.2008 09:51:59

Dobrý den, mám dotaz. Moje maminka bydlí v 3+1 v nájmu. Doposud měla smlouvu na dobu neurčitou. Je to tak půl roku co jí pronajímatel říká ať si najde náhradní byt, žeho chce pro dceru, že ji hledat nic nebude. K 1.1.2008 ji zvledl nájem, a k 1.4.2008 ji dal novou smlouvu, která je už na dobu určitou a to 30.9.2008 s 3 měsíční výpovědní lhůtou. Ještě smlouvu nepodepsala, ví totiž, že když to podepíše, tak ji tu smlouvu na 100% neprodlouží a ona skončí na ulici. Poraďte mi prosím, co se dá dělat, aby ji ten byt náhradní byt našel a okolik procent ji může zvednou nájem, děkuji

Re: změna smlouvy

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 14.04.2008 12:59:57

Dobrý den,
především ať maminka hlavně žádnou novou smlouvu nepodepisuje - na to nemá pronajímatel žádné právo!
Potřeba bytu pro dceru sice je výpovědním důvodem, ale k podání výpovědi potřebuje pronajímatel přivolení soudem a především bude muset mamince sehnat náhradní bydlení. Podpisem nové smlouvy by se všeho zcela dobrovolně vzdala.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »