Hluční sousedé - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Prosím o pomoc

veronika lípova, 03.05.2008 16:46:40

Dobrý den,mám na Vás velkou prosbu o odpověd na mou otázku.Bydlíme v panelovém domě,byt máme v OV,máme dvouletého chlapečka,když mu před rokem rostli zoubky tak v noci plakával,přes den si hraje v pokojíčku jako každé jiné dítě,je fakt že někdy po bytě běhá,ale hned jak začal chodit jsme zrušily plovoucí podlahy a dali koberce aby to nebylo tak slyšet.Ale poslední půlrok sousedka(žije sama s dcerou) pod námi neustále tluče smetákem do stropu že jsme hluční a nadává mi že malý dupe,křičí, a že když mu lezly zuby tak to pro ni bylo prý hrozné,že si musela sobě i své 14-ti leté dceři dávat diazepamy na uklidnění atd..Z nikým jiným nemáme problémy,se sousedy se zdravíme,máme pěkné sousedské vztahy,když se potkáme popovídáme si o všeličem a peoto mě problémy s touto paní dost trápí tak by mě zajímalo zda můžu něco dělat,nebo zda u někoho můžu hledat zastání.děkuji mnohokrát za odpověd.Veronika

Hluční sousedé

Jitka Bartůňková , 14.04.2008 08:34:55

Dobrý den koupili jsme s manželem byt, zrekonstruovali si jej avšak neustále nás "sousedi" pod námi obtěžují neustálým řvaním jak na sebe tak na jejich nezl. děti, nehledě že doma kouří, jsou skutečně bezohlední. Snažili jsme se při výměně podlah izolovat hluk avšak nepomohlo to, oni na naše výtky nereagují, jsou sice sociálně slabí ale mohli by se chovat aspoň slušně a omezit svou hlučnost. V každém případě je mě líto i těch dětí navíc si pořídili a řvou i na něj - vadí jim že štěká. Skutečně nevím jak tuto situaci řešit, když člověk přijde unavený z práce do sice krásného bytu tak si nemůže odpočinout kvůli neustálému řvaní .. Děkuji minimálně za to že mě vyslechnete. P. Bartůňková

Re: Hluční sousedé

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 14.04.2008 08:57:49

Dobrý den,
s hlučnými sousedy toho moc nezmůžete. Pokud by se jednalo např. o byt družstevní či jiný nájemní, můžete si stěžovat předsedovi družstva, pronajímateli a ten by měl učinit kroky k nápravě. V případě bytu v OV je to složitější. Jestliže jde o hluk v noci, můžete zavolat policii. Pokuste se o domluvu (i když chápu, že tím se nic nezíská).

Jitka Bartůňková , 14.04.2008 09:10:15

No právě každý máme byt v os. vlastnictví.Teď jsme si dávali nové dveře a paní pod náma nám vyhrožovala že na tohle potřebujem posudek od statika atd. prostě šílené cinci, jako dělám na MěÚ tudíž postupujem dle platné legislativy. No a vzledem k jejímu nepřiměřenému chování k dětem - nemohla bych k nim alespoň poslat sociální pracovnici, která by prošetřila poměry u nich v rodině. Jako když na ně řve tak to skutečně slyším a srdce se mi svírá jako by řvala na mě. FAKT neúnosné. :( Časem bych taky chtěla miminko a nedovedu si představit ho vychovávat v takovém prostředí.

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 14.04.2008 15:15:14

Poslat tam sociální pracovnici určitě není od věci. Ale jak už jsem uvedla, pokud jste udělali vše proto, abyste omezili hluk - mám na mysli stavebnětechnické úpravy, tak pak už zde toho moc nevymyslíte. Naopak by se mohlo stát, že každý Váš pokus bude znamenat zhoršení situace. Ne že by právo obranu neznalo, spíše jde o to, že i když se budete soudit o to, aby soud rozhodl o tom, že mají "povinnost nedělat hluk", tak stejně se toho v praxi budete těžko dovolávat.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »