dotaz - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pomluvy,obtěžování

monika žornová, 07.12.2007 21:50:59

dobrý večer
chtěla bych vás poprosit o radu
před necelým rokem jsem zaměstnávala prodavačku,která mi dala výpověď.vše jsme vyřešily v klidu a bez problému.
ale po měsíci mě začala obtěžovat sms.kde mi pomlouvala nové prodavačky dost ošklivými výrazy.nechala jsem si změnit tel.číslo.zhruba po 4měsících začala obtěžovat kolegyni se kterou pracovala.píše jí aby mi vyřizovala vzkazy,a tím jí obtěžuje.
tvrdí jak mě udá na různých úřadech. za doby kdy u mne pracovala byly na provozovně problémy ohledně topení a plísni.topení jsem nechala opravit, plíseň odstraňujeme každou chvíly přípravkami k tomu určený.nevidím v tom žádný problém.hlídáme aby se plíseň nevyskytla.i přesto hledá nějakým způsobem poskvrnit mé obchodní jméno.beru to vše jako pomluvy a obtěžování,nevím či se stímto problémem mohu obrátit třeba jen na policii,aby se věc urovnala.já si už nevím rady.podle informací z okolí je ta osoba zlá a zákeřná.pokud mi budete moci poradit co mám dělat ,nebo na koho se obrátit budu ráda.děkuji s pozdravem žornová.

Doplacení dluhů

Gebrtová, 28.11.2007 15:31:41

Dobrý den,
pět let jsem žila se svým druhem,se kterým mám dvě děti. Již dva roky spolu nežijeme,on má novou rodinu,ale bohužel mou hloupostí jsou veškeré jeho dluhy z hraní automatů napsané na mě. Jsem ještě na mateřské,veškeré dluhy po našem rozchodu již byly za neplacení u soudu a já nemám na jejich zplácení. Jsou to všechno vysoké částky a dohromady to dělá přes třista tisíc korun a hrozí mi mnoho exekucí. On mi s placením pomoct nechce a nechce přistoupit ani na střídavou péči,abych mohla chodit do práce a vše poplatit. Dají se ty dluhy soudně na něho přepsat,když jsme nebyli manželé? Mohu s tím vůbec něco dělat? Děkuji

Splácení dluhu

Alena Kopečná, 15.11.2007 11:06:21

Ráda bych věděla jestli májí právo když mi srážejí z důchodu dluh pravidelně(exekuci od roku 2005)vzít mi nějaký majetek když nedoplatím zbylích 48000,-do 8 dnů.Děkuji za odpověď.

Vzdálenost kotce pro psa od hranice pozemku

Jirmásková, 18.10.2007 18:19:09

Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, jak daleko od hranice sousedního pozemku může stát kotec pro ustájení zvířete? Jedná se o kotec pro psa, který není pevně spojen se zemí. Děkuji za odpověď.

Re: Vzdálenost kotce pro psa od hranice pozemku

Šéfredaktor, 22.10.2007 09:33:48

Dobrý den, zákon nikde nestanoví nutnou vzdálenost čehokoli od hranice pozemku; tedy ani stavby ani kotce ani stromu apod. Jde o to, aby takovou stavbou nedošlo k zásahu do vlastnických práv souseda, tedy aby jeho vlastnické právo nebylo nad míru přiměřenou poměrům ohrožováno, např. stíněním, hlukem, prachem, kouřem apod.

Mgr. Lucie Jindrová

Vystěhování bratrovi přítelkyně z domu

Radovan, 12.10.2007 12:45:57

Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu. Můj bratr, který bydlí v domě s mojí matkou, která je majitelkou tohoto domu, si asi v prosinci roku 2006 dovedl domů přítelkyni s 2 dětmi. Jelikož má matka s bratrovou přítelkyní nevychází, oznámila ji v srpnu tohoto roku, aby si do konce října našla nové bydlení. Nutno podotknout, že bratrova přítelkyně nemá v tomhle domě trvalé bydliště (bratr ano).Matka řekla bratrovi, že pokud dům do konce října neopustí, zavolá policií,ale bratr matce vyhrožuje, že nemají kam jít a že on má trvalé bydliště a ona prý jako jeho družka má právo tam zůstat.Prosím poraďte mi, jestli bratr má pravdu a jak se dál zachovat, když ji tam matka nechce.
Předem děkuji za odpověď.

know how

Bartůšková, 08.10.2007 12:40:45

dobrý den.mám postiženého syna,který po dokončení základní školy speciální v září nastoupil do denního stacionáře,kde by rádi pokračovali v jeho vzdělávání.byl vznesen dotaz na vedení speciální školy,jestli by bylo možné se sejít s pedagogem a poradit se s ním jak pokračovat ve výuce.toto bylo ředitelem spec. školy zamítnuto,že informace tohoto tipu nepodávají,protože je to jejich know how.nejedná se o soukromou školu,ale státní.má na to ředitel právo?přinejmenším je to smutné!děkuji za odpověd.

Opakovanné nelpacení výživného

Marta , 22.09.2007 22:53:53

Dobrý den,potřebovala bych radu.
manžel neplatil víc jak rok výživné,podala jsem na něj trestní oznámení na policii čr,dostal podmínku 3,5 roku na 12 měsíců,zaplatil dvakrát a již 4 měsíce neplatí,za jakou dobu můžu podat další trestní oznámení,promění se mu podmínka?děkuji za odpověd

Re: Opakovanné nelpacení výživného

Mgr. Petr Juráň, advokát, 23.09.2007 00:09:28

Dobrý den,
k Vašemu dotazu Vám mohu poradit následující: Trestní oznámení můžete podat kdykoliv jste přesvědčena, že byl spáchán trestný čin. Trestních oznámení můžete podat i několik, není to nikterak omezeno. Je-li Váš manžel v prodlení s placením výživného a zároveň je v podmínce, reálně mu hrozí, že mu trest bude změněn na nepodmíněné odnětí svobody.
Trestní oznámení však není jediný prostředek, jak se můžete domoci zaplacení dlužného výživného. V podstatě na základě trestního oznámení dojde pouze k sankcionování Vašeho manžela pro neplacení. Doporučuji Vám zvážit i možnost vymáhat dlužné výživné prostřednictvím civilního soudu, příp. soudního exekutora (pokud již máte vykonatelný rozsudek). Tato možnost se mi jeví jako účinější prostředek. Doporučuji Vám vyhledat pomoc advokáta.

S pozdravem

Mgr. Petr Juráň, advokát (www.advokat-juran.cz)

Marta , 23.09.2007 22:14:08

Dobrý večer,děkuji za odpověď
ale kolik měsíců musím čekat než můžu podat druhé trestní oznámení,je to opět 6 jak tomu bylo poprvé nebo ted se hranice snižuje na mín měsíců,na policii čr mi sdělili,že až po pěti měsících,je to pravda nebo můžu již dřív a exekuce v tomto případě je zbytečná,bývalý manžel je OSVČ,na finančním úřadě nemá podané žádné danové přiznání a žije v pronajatém bytě,kde mu nic nepatří,majetek také žádný nemá,díky za odpověd

Marta , 23.09.2007 22:38:14

Dobrý večer,děkuji za odpověď
ale kolik měsíců musím čekat než můžu podat druhé trestní oznámení,je to opět 6 jak tomu bylo poprvé nebo ted se hranice snižuje na mín měsíců,na policii čr mi sdělili,že až po pěti měsících,je to pravda nebo můžu již dřív a exekuce v tomto případě je zbytečná,bývalý manžel je OSVČ,na finančním úřadě nemá podané žádné danové přiznání a žije v pronajatém bytě,kde mu nic nepatří,majetek také žádný nemá,díky za odpověd

Šéfredaktor, 10.10.2007 10:34:30

Dobrý den, trestním řízením se domůžete jen toho, že mu bude přeměněn trest na nepodmíněný, což povede k tomu, že tím spíše nebude ničeho platit, protože pracovní možnosti ve výkonu trestu jsou omezené. Jakmile se z VTOS vrátí, bude jen těžko hledat zaměstnání, rozhodně hůře, než je tomu nyní. Já osobně také pokládám cestu exekuční za mnohem rozumnější. Tedy, pokud Vám nejde jen o jeho potrestání.

Mgr. Lucie Jindrová

Marta , 23.09.2007 21:55:01

Dobrý den,potřebovala bych radu.
manžel neplatil víc jak rok výživné,podala jsem na něj trestní oznámení na policii čr,dostal podmínku 3,5 roku na 12 měsíců,zaplatil dvakrát a již 4 měsíce neplatí,za jakou dobu můžu podat další trestní oznámení,promění se mu podmínka?děkuji za odpověd

Rozdělení majetku

Martin, 02.09.2007 09:01:59

Dobrý den,
nedávno jsem přišel o rodiče a chci se optat jak je to s rozdělením majetku,auto,barák,pozemky.Mám bratra kterýho hledá policie a který se ani k rodině nehlásí ,chci se Vás optat jaké mohu udělat kroky,aby se mu majetek nedostal do ruky,jelikož už dříve okradl rodinu o statisíce.Jde to nějak zajistit?na koho se mám obrátit?On je neplatič alimentů,nemá zájem ani o svého syna a nic ho nezajímá.
Za odpověď Vám předem děkuji

spoření dětí

klik, 31.08.2007 11:01:36

Dobrý den,chci se zeptat na to, jak nakládat se spořením dětí, u kterých jsou rodiče rozvedeni. Kdo má nárok na jeho peníze, jak s nimi nakládat, zda to záleží na rodiči, který má dítě v péči. Jestli je může "utratit" bez vědomí druhé rodiče. Dítě je předškolního věku a naspořená částka je přes 100 tisíc.
Děkuji za odpověď.

dotaz k bezpečnostním službám

gulíšek, 20.07.2007 07:29:37

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli má zaměstnanec bezpečnostní agentury, který hlídá v supermárketech právo nahlížet do nákupní tašky nebo batuhu pokud mu to nedovolím nebo mě zadržet? podle mě nemá na tady toto vůbec žádné právo, jenom Policie ČR. nedávno jsem viděl jak se jeden pracovník jisté bezpečnostní agentury o tady toto pokoušel.

sousedské vztahy

milas10, 19.07.2007 01:12:12

nhlcmDobrý den, máme zahrádku s vedle sousedící zahrádkou manželů,kteří jsou spokojeni jenom, když jim někdo skáče šipku do p ..... a je jenom po jejich.To jsou pak samý úsměv a oplatky,čokolády pro děti..... Letos s nima máme hrozné potíže. Ta baba nejdřív napadla mou mamču,ze všech možných kravin/špatného pohledu,házení 100kg vany do baráku atd/. Nějak jsem to ustála,ale opět se to ve mě vrátilo a já se nehodlám nechat uštěkat, jak moje mamča.Mamča před 2,5 roky zemřela. Pan soused i když projede se nerozpakuje troubit ,jak kretén a paní nadávat pomalu při omluvách do krav. Musíte sednout/hlavně návštěvy/do auta a přeparkovat. Kdybych si to dovolila já, /někdy není před zahradou pro jejich návštěvy) kam zaparkopvat,byla bych přinejmenším kráva, co si má něco vylízat.Připomínám že nám je 31-36 a jim kolem68 let. Teď začal útočit na kluky, že jsou hluční/mám postiženého syna, který některými hlučnými projevy prokazuje svou radost a zahradu máme 11 let.(to jsme i sousedi)Že prý ho akorát okřiknem a nic víc?! To mám k vůli nim syna mlátit nebo dopovat tišícíma práškama??!!! Došlo i na potkana, který prý ležel u nás na ohýnku, protože tam dáváme zbytky/ještě před tím než se pan potkan našel, tak před 14 dny si pan soused stěžoval,že má u slepic samýho potkana)a když jsme se ptali, kde je ten potkan, tak ho prý zahrabal!!!(my nemáme žádné zvíře) ale jak??,když byl u nás!!!Dokonce si stěžoval, že ho nezdravíme,babička i manžel ho vždy pozdraví, ale mě by opravdu huba upadla,kdybych takovýho hulváta měla ještě někdy pozdavit!!!ALe to snad není trestný.Prý pálíme komunální odpad/není pravda,ale má to prý vyfocený??) a jim to ničí ovoce, když mi máme hned vedle ohniště meruňku, prostě takový blbý napadání.To samé, mám narozky v červenci, do loňska pohoda a teď najednou stížnost,že tam děláme mejdany??Já si přece na svojí zahradu můžu pozvat koho chci a jich se snad nemusím žádat o svolení( 11 let pořád stejně)Když mohl pít, tak tam byl taky.,A největším problémém je asi bazén, když ho vypustíme, tak nám vše vyroste a jim ''pochcíp půlkka zahrady'', ale potom to vše kvete . Mám si udělat rozbor,abych věděla, co tam je za sajrajty, přitom chlor vyprchá a není tam nic závadného. Prostě to jsou lidi, kteří budou hledat pořád něco. Já bych věděla řešení - poslat je někam, ale byla jsem požádána, ať jsem slušná. Tak prosím o radu,jak '' slušně'' na takové sousedy.Nedá se to vydržetž a nehodlám do nekonečna ustupovat, máme snad stejná práva jako oni

Předem děkuji
milas10

společné prostory

Bohumila Vestáková, 10.07.2007 15:13:27

Rodičče bydlí v domě s majitelem. Jeden s nájemců neustále věší prádlo ve dvoře, kde ústí okna bytových jednotek 2.NP, protože dům je v nerovném terénu. Bohužel ani majiteli domu se nedaří domluvit se s nájemcem, že pro tyto účely je v domě sušárna. Naopak je mu vyhrožováno odstěhováním atd. Existuje ještě domovní řád?

dotaz

Vaicová, 03.07.2007 09:36:16

Dobrý den,prosím o radu,jak by měla vypadat a co by měla obsahovat mezisousedska smlouva.Jedná se o výstavbu zdi-plot.Zeď bude stát na našem pozemku.Děkuji Vaicova, e-mail:r.vaicova@centrum.cz

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »