pečující matka na pracovišti a její práva - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pečující matka na pracovišti a její práva

Iveta Moreová, 12.04.2008 22:19:00

Dobrý den,

prosím o radu zda stále platí zákon Zákon č. 262/2006

Sb., zákoník práce
Část desátá
Péče o zaměstnance
Hlava IV: Zvláštní pracovní podmínky některých zaměstnanců
§ 241(1) Zaměstnavatel je povinen přihlížet při zařazování zaměstnanců do směn též k potřebám zaměstnankyň a zaměstnanců pečujících o děti.

Jde mi o to na koho se obrátit a domoci se svých práv, pokud je toto právo upíráno.
Celých 16 let pracuji na pracovišti se svým manželem, máme stejné směny, kvůli výchově dětí a hlídání.
Avšak před 3 měsíci přišla k nám do směny nová pracovnice, která zapříčinila, že jsem musela opustit své místo a byla jsem poslána na protisměnu.Prosím o radu jak se bránit, pokud nadřízený nebere v potaz, že by měl brát ohled na zaměstnance pečující o deti.
Zatím to řešil jen mistr a odbor, avšak bezvýsledně.

Moc děkuji Moreová

Re: pečující matka na pracovišti a její práva

Mgr. Oldřich Topka, 15.04.2008 15:17:16

Dobrý den, zaměstnavatel by tato hlediska při zařazování do směn sice zohlednit měl, avšak donutit ho k něčemu takovému je obtížné. Pokud není na jeho straně vůle vyjít Vám vstříc, pak je obrana velmi obtížná. O radu můžete požádat na Oblastním inspektorátu práce. Krajním řešením by pak byla žaloba.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »