Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den chtel bych se zeptat, kdyz sem za cervenec nedostal nemocenskou a podklady uz jsou na OSSZ tak ted v zari dostanu dohromady za cervenec i srpen? Dekuji za odpoved
Dobrý den,
moje žena by si ráda při pobírání Rodičovského příspěvku přivydělávala šitím oděvů.
Je k tomu zapotřebí Živnostenský list a odvádí poté zdravotní a sociální pojištění?
Děkuji za odpověď
jaká je ochraná lhuta při skončení v zaměstnání,dohodou,čili do jaké doby mohu onemocnět,aby mi u zaměstnavatele u kterého jsem skončil vznikl nárok na nemocenskou
jaká je ochraná lhuta při skončení v zaměstnání,dohodou,čili do jaké doby mohu onemocnět,aby mi u zaměstnavatele u kterého jsem skončil vznikl nárok na nemocenskou
Dobrý den,
sestra odjela na třídenní cestu do zahraničí -mimo EU-(návštěva příbuzenstva) tam dostala angínu a je nemocna jíž týden.Lékař v zahraničí řekl že určitě již asi 2 týdny bude muset odležet. Nemoc ohlásila zaměstnavateli a své obvodní lékařce ale nevíme jak postupovat dál. Třídenní dovolena skončila a vlastně začala nemocenská (?). Je vůbec akceptovatelná neschopenka ze zahraničí ? Muže obvodní lékařka v ČR vystavit neschopenku, pokud ano co v případe návštěvy kontroly doma ? Podotýkám že se nejedna o EU a tak nevíme zda platí formulář E116 a zda vůbec to tam exsistuje.Předem děkuji.
Dobrý den,
jsem zaměstnaná od 1.7.2007 k dnešnímu dni, jako zástupce vedoucího na dobu neurčitou. Předtím jsem pracovala ve stejném poodniku, avšak na nižší funkci jako obsluha, a to od 17.9.2006. Nyní se objevil fakt, že je na MD bývalá zástupkyně a na podzim letošního roku, by se měla z MD vrátit.S výše uvedenou zaměstnankyní jsme se v zaměstnání již nepotkaly a ani skutečnost, že je na MD, mi nebyla známa. Ze zákona by jí měl zaměstnavatel umožnit návrat na její původní místo, ale na tom jsem teď já. Jaký je postup v této situaci? V podniku jsou funkce: vedoucí, zástupce a pak obsluha. Děkuji
Dobrý den, to nebudete řešit Vy, řešení je na zaměstnavateli. Také je zřejmé, že jste se chybně vyjádřila. Nejde totiž nejspíš o návrat z mateřské, ale z rodičovské dovolené. A tam platí, že není povinnost nabídnout zaměstnankyni původní místo, ale místo odpovídající její smlouvě. Jaký postup zaměstnavatel zvolí je na něm, nemohu předvídat jeho záměry.
Zdravím, lze si při mateřské dovolené neomezeně přivydělávat, aniž by zaměstnanec přišel mateřské dávky? U rodičovské příspěvku žádné omezení na výši výdělku není, ale mateřská je jedna z forem nemocenské a u nemocenskýh dávek žádný výdělek možný není.
Děkuji
Dobrý den, i při MD si lze přivydělat bez omezení. Jen není možné vykonávat činnost, ze které dávky plynou (nelze tedy vykonávat stejnou práci u zaměstnavatele, u něhož čerpáte MD). Také je nutno zohlednit, že v době MD zrovna příliš mnoho času na práci vedle péče o dítě nezbývá.
Dobrý den,
kdo je plátcem u zaměstnance, který pobírá nemocenské dávky? V zákoně je uvedeno: "Osoby s trvalým pobytem na území ČR, příjemci dávek nemocenského pojištění, za které není plátcem pojistného zaměstnavatel ani (z jiného důvodu) stát, které neplatí pojistné ani jako osoby samostatně výdělečně činné (až od 1. července 1996).
Jde osoby s trvalým pobytem na území ČR, které po ukončení zaměstnání nemají již žádný příjem z jiného zaměstnání ani ze samostatné výdělečné činnosti, ani za ně neplatí pojistné stát z jiného důvodu, které pobírají dávky nemocenského pojištění zaměstnanců, protože onemocněly ještě v průběhu zaměstnání nebo po ukončení zaměstnání v ochranné lhůtě."
Tzn., že pokud je nemocný v průběhu zaměstnání, je plátcem zaměstnavatel, nikoliv stát?
Děkuji.
Dobrý den, nemocenské dávky jsou vždy dávkou státní. U organizací nad 25 zaměstnanců je rozdíl pouze v tom, že výplatu dávek zprostředkovává zaměstnavatel.
Platí třicetikorunový příspěvek(či jiný příspěvek týkající se lékařských služeb) nezaměstnaný - uchazeč o práci evidovaný na úřadě práce?
Dobrý den, nezaměstnanost nikoho této povinnosti nezbavuje.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.cz