Dovolená - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dovolená

Adéla Semorádová, 11.04.2008 08:20:24

Dobrý den, prosím vás mám k vám velikou prosbu, jelikož už nevím kudy kam.Jak je to prosím s nevyčerpanou dovolenou, za minulí rok, která činí 20dní, jelikož mu ji zaměstnavatel neumožnil.V tomto roce mu byla již čtyřikrát odmítnuta.A že zaměsnavatel určuje dovolenou sám, ale mě to příjde vůči manželovi nespravedlivé.Jelikož jsou tu tací, kteří tu dělají půl roku a dovolenou dostanou i na pouhé zavolání po mobilu, manžel dělá u jedné firmy tři roky a ani jednou nezamarodil, má člověk vůbec nějaké právo na své volno, když mu je neustále odepíráno.Vždyť to není stroj,proto se obracím na vás, zda-li má také nějaké práva, starou dovolenou proplatit nechtějí což příjde o pěkné peníze,a vybrat si ji také nemůže, tak co vlastně můžem,děkuji předem za kladné vyřízení.S pozdravem krásného dne Semorádová

Re: Dovolená

Mgr. Oldřich Topka, 11.04.2008 09:15:26

Dobrý den, §218 odst.4 ZP: Neurčí-li zaměstnavatel zaměstnanci dovolenou podle odstavce 1 ani do 31. října příštího kalendářního roku, je dnem nástupu zaměstnance na tuto nevyčerpanou dovolenou nebo její část první následující pracovní den. Pokud tedy zaměstnavatel čerpání loňské dovolené neumožní, vzniká zaměstnanci nárok ze zákona a od 3.11.2008 nastoupí na dovolenou. Zaměstnavatel mu v tom nemůže nijak bránit. Jestliže zaměstnavatel porušuje ZP je možné podat podnět na Oblastní inspektorát práce.

Dovolená

Nováková Jana, 09.04.2008 12:28:19

Dobrý den, od května končím u svého nynějšího zaměstnavatele, v měsíci březnu jsem byla na nemocenské, počítá se mi nárok na dovolenou i za tento měsíc? Děkuji za Vaši odpověď.

Re: Dovolená

Mgr. Oldřich Topka, 11.04.2008 08:50:02

Dobrý den, pracovní neschopnost v tomto případě, nárok na dovolenou neomezuje. Teprve, když přesáhne doba pracovní neschopnosti 100 dnů dojde k jejímu krácení.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »