Zrušení pracovního poměru ve zkušební době - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Od kdy platí výpověď ve zkuš. době v době nemoci

Radka, 10.04.2008 16:36:18

Dobrý den,moc Vás prosím, potřebuji vědět toto:
Pokud jsem onemocněla ve zkušební době a po 14 dnech mi byla zaslána výpověď, od kdy ta výpověď platí?
- Dnem, kdy jsem ji převzala od doručovatelky,
- nebo dnem, ve kterém ji zaměstnavatel odeslal,
- nebo dnem, který zaměstnavatel v písemné výpovědi uvedl?
Předem moc děkuji a přeji hezký den, Radka

Re: Od kdy platí výpověď ve zkuš. době v době nemoci

Mgr. Oldřich Topka, 29.04.2008 10:37:53

Dobrý den, zrušení PP je účinné buď od data, které je v něm stanoveno. Není-li v něm datum uvedeno nebo jde o datum, které předchází dni, kdy je doručeno, pak je účinné doručením.

Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

Mila Slavek, 07.04.2008 23:25:30

Dobrý den, tříměsíční zkušební doba mi měla končit 31.10.2007, dne 20.10.2007 jsem převzal výpověď ke dni 31.10.2007. Od 28.10.2007 jsem v pracovní neschopnosti, tj. ještě za doby trvání pracovního poměru. Zajímalo by mne, kdy mi skončil (a zda vůbec) pracovní poměr s ohledem na §66 odst. 1, věta druhá ZP, která říká, že organizace nemůže ukončit pracovní poměr v prvých čtrnácti dnech PN. Děkuji za odpověď, Míla.

Re: Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

Mgr. Oldřich Topka, 10.04.2008 14:53:36

Dobrý den, pracovní poměr skončil 31.10.2007. Tato druhá věta totiž začne platit až s účinností nového zákona o nemocenském pojištění (187/2006 Sb.), tj. od 1.1.2009. Letos toto ustanovení tedy ještě nemá účinnost a nelze ho aplikovat.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »