Dovolená ano či ne? - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dovolená ano či ne?

Andrea Vinarská, 07.04.2008 13:13:16

Dobrý den, jsem zaměstnaná ve firmě na 3 hodiny denně jako účetní a zároveň pobírám PPM. V této firmě jsem zaměstnaná od 12/07. Nevím jestli mám nárok na dovolenou, dle §212 si myslím, že ano.TAm se mimo jiné uvádí... Za odpracovaný se považuje den, v němž zaměstnanec odpracoval převážnou část SVÉ směny.. Z tohoto titulu se domnívám, že mi nárok vzniká.Ale nejsem si tím jistá, protože týdenní hodinový fond je 40 hodin a z toho by byla polovina 20 hod a já odpracuji pouze 15 hod/týdně. Prosím o radu děkuji.

Re: Dovolená ano či ne?

Mgr. Oldřich Topka, 07.04.2008 13:39:02

Dobrý den, záleží na tom, jestli se jedná o pracovní poměr na zkrácený úvazek nebo jde-li o činnosti na DPP či DPČ. Při dohodách nárok na dovolenou nevzniká (pokud není výslovně sjednán). Při pracovním poměru by nárok vznikl v souladu s úpravou v zákoníku práce.

Andrea Vinarská, 08.04.2008 08:30:34

Jedná se o pracovní poměr na pracovní smlouvu, s úvazkem 15 hodin týdně.děkuji

Mgr. Oldřich Topka, 08.04.2008 08:32:24

Dobrý den, odpověď už jste dostala. Jestli jde o klasický pracovní poměr, i když na zkrácený úvazek, tak není důvod proč by Vám neměl vzniknout nárok na dovolenou. Projednejte to s Vaší mzdovou účetní.

antonín lapčík, 15.06.2008 09:21:25

Dobrý den,jsem zaměstnán u pracovní agentury na smlouvu na dobu určitou od 1.2.2008 do 1.2.2009.mám nárok na dovolenou a popř.kolik dnů.

Mgr. Oldřich Topka, 18.06.2008 10:30:43

Dobrý den, nárok na dovolenou máte a to v rozsahu, který je sjednán ve Vaší smlouvě. Minimální zákonný rozsah dovolené je 4 týdny.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »