Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
před několika dny jsem byl při průchodu pozemkem Českých Drah napaden psem, bez vodítka a košíku, který byl proti mně pravděpodobně poštván zaměstnancem ČD. Pozemek byl volně přístupný a nebyl jakkoliv označen výstražnými cedulemi. Neměl jsem tudíž potuchy, že se jedná o pozemek soukromý. Jediným důvodem pro můj průchod bylo zkrácení trasy na nadraží, jelikož ksem pospíchal na vlak. Nemám v úmyslu podávat jakoukoliv žalobu, jelikož jsem nutrpěl žádné zranění (dokonce jsem i stihnul onen zmíněý vlak), pouze mě zajímalo, nejednálo-li se o porušení zákona buď společností ČD nebo jejich zaměstnance.
Předem děkuji.
dobrý den VLASTNÍM PSA BÍLÉHO ŠPICE,KTERÉMU JE 13 LET. PSA MÁM NA VODÍTKU A OSTATNÍM PSŮM SE RADŠI VYHNU. BOHUŽEL PŘI NAŠÍ DALŠÍ VYCHÁZCE 2.10 VYBĚHL Z AUTA BOJOVÝ PES -MASTIF-A MÉMU PSOVI VYKLOUBIL KYČEL A DOST HO POTRHAL.TEN PES NEMĚL ANI KOŠÍK ANI VODÍTKO.VÍM, ŽE UŽ JE TO DLOUHÁ DOBA OD NAPADENÍ ,ALE PORADÍTE MI NĚKDO CO MÁM DĚLAT ABY SE TO PŘÍŠTĚ NESTALO. PES BYL SOUSED MOC DĚKuji
Dobrý den,
tak takové situaci bohužel dopředu těžko zabráníte - ledaže byste s pejskem nikam nechodil, což půjde těžko. Od majitele tohoto psa však požadujte úhradu všeho, co jste musel zaplatit za léčení Vašeho pejska.
Dobrý den,prosím Vás o radu.Prodali jsme 2štěnata bez pp a nesepsali,kupní smlouvu.Štěnata jsme naočkovali,odčervili.Nový majitel za 4dni volal,že jsou štěnata neodčervená a jedo z nich umírá.Nabídla jsem mu,že si je teda vezmeme zpátky, ale on chtěl vrátit jen to nemocné.Když nám nevěřil, že jsou odčervená,tak jsme chtěli teda obě.Nesouhlasil.Za 14dní volal,že štěně uhynulo a že půjdeme k soudu do novin..Prý nechal udělat pitvu a znalecký posudek.Náš veterinář tomu nechce věřit,odčervování prováděl sám,vystavil nám potvrzení.Pán nám neustále vyhrožuje,nemáme smlouvu,osobně si štěňata ani nepřevzal,chtěli jsme kontakt na jeho veterináře,nedal nám ho,také nám uvedl i jiné bydliště než ve skutečnosti má,(veškéré hovory byly po telefonu) Požaduje peníze za štěně(1000kč) a veškéré výlohy,za léčení.Jakou máme šanci u soudu, kdyby na to došlo,jsme zoufalí,prosíme oradu,jak se máme zachovat.Děkuji Vám moc.
Dobrý den, pokud jsi je tak jistý, pak ať žalobu podá a unese důkazní břemeno pro svá tvrzení. Vy samozřejmě můžete využít svědectví veterináře a uvést, že jste mu nabídli řešení jeho "reklamace", na které nepřistoupil. Ohledně medializace jde jen o plané výhrůžky, pochybuji, že nějaká média budou mít zájem na tom natáčet takovouhle "obří" kauzu o štěňatech.
Jinak kupní smlouva v tomto případě nemusí být písemná, pouze to poněkud komplikuje následné dokazování práv a povinností, které s koupí souvisejí.
Dobrý den nevím jestli píšu správně, ale chtěla bych se zeptat žila jsem s přítelem a pořídili jsme si pejska a je to tak necelej rok co jsme se rozešli, pes žil ve strašných podmínkách bejval doma sám i tři dny, a vlastně mejitelka bytu kde bejvalý přítel bydlel mi volala že tam je sám tak ať si pro něj dojedu, protože jí nezaplatil tři měsíce nájemný. Pes je hlášenej rok hlášenej a čipovanej na babičku u který bydlím. Chtěla bych se teda zeptat jestli mi ho může nějak vzít?? Děkuji za odpověď beková
Je registrovaný na Vaši babičku, to je uvedeno v dokumentech k čipu psa. Na stejného člověka spolu s údaji z čipu je veden -registrovám v místě bydliště. Tím pádem je pes Vaší babičky, na zvíře se nahlíží jako na věc, tudíž Vám ex-přítel neprávem zadržuje věc, potažmo Vaší babičce, máte právo na vydání této věci, domluva, asistence policie. S dokumenty prokazujícími vlastnictví, registraci se obraťte na policii, také jestli je tam držen až 3 dny, v bytě, to zavání týráním a porušováním hygienických předpisů, tak k tomu i někoho z veterinární správy. Nahlašte, že je týrán, že je Vám bráněno so ho vzít a řádně se o něj starat a obě instituce v součinnosti by měli pomoci. Hodně štěstí.
Dobrý den,
jsme se rozhodli pořídit hafana, rhodeskeho ridgebacka bez PP.sem dostala kontakt na pí Tomsovou,.druhý den jsme se jeli na psa podívat, byli jim 3 týdny,jen to prostředí kde žili nic moc.Paní se jevila zvláštně - řekla že předělávají dům a nejde jim elektřina at přijedem brzo, což se tak stalo, pusitla nás pouze do jedné místnosti, kde byla pomočená matrace na které byla fena s 7 štěnaty,edna miska.
Nějak jsme to překousli v touze po štěnátku, zaplatili 1000Kč zálohu, sepsali papír o předání zálohy na psa jeli domů,když jsme si pro něj přijeli,tak nám ho šoupla do ruky před domem se slovy : spěchám, prostě přístup hrozný,Bohužel jsme nesepsali kupní smlouvu, takže mám pouze ten papír na zálohu.
Nyní jsme byli na veterině a lékař nám sdělil, že trpí závažnou dědičnou chorobou dermoid sinus,štěnata po porodu by měla být utracena, aby se choroba nešířila.Takže ted náš Ezík půjde na operaci a uvidíme.Je nějaké řešení popř vrácení peněz?Paní má reakci : nezájem.Díky za radu
ze zákona můžete odstoupit od koupě zvířete do šesti týdnů,pokud objevíte vadu kterou chovatel zjevně zatajil.Musí být ale prokazatelné že chovatel o této vadě věděl.
Bohužel,u psů bez PP,kde se nerpovádějí žádné zdravotní ani jiné testy pro vpuštění do chovu to budete prokazovat těžko jestliže vada není zcela zjevná.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com