Smlouva o půjčce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dotaz

Michaela Kodedová, 08.12.2008 17:32:24

Dobrý den, známá měla soud ohledně svěření dítěte do péče a vystěhování žalovaného. Tento soud vyhrála, zastupoval ji nejmenovaný advokát, kterému zaplatila kolem 40.000kč. Soud určil, že žalovaný zaplatí výlohy spojené se soudem, které činily 12.000kč, které budou zaslány na účet advokáta a předány žalobkyni. Advokát ale řekl, že výlohy byly vyšší a 12.000kč si prý nechá. Zajímalo by mě, jestli advokát má právo si tyto peníze ponechat a jak se dá bránit pokud by peníze nevydal. Děkuji za odpověď MK

pujceni penez bez smlouvy

Ľubica Tučeková, 08.12.2008 15:04:17

dobry den.pujcila jsem sve dobre kamaradce 6500kc protoze ji hrozila exekuce ale bohuzel jsme nesepsali zadnou smlouvu o pujčce.penize mi doted nevratila a kazdy mesic selze ze na to nema atd.pritom vim ze zamestanvatel ji preplaci veskery utraty za tel.naftu a take stravenky v hodnote 2700kc.prosim poradte mi jak z ni muzu ti penize dostat zpatky.premyslela jsem ze bych ji dala ted podepsat papir ze je dluznikem.je to uz skoro rok.za odpoved dekuji.tucekova

Re: pujceni penez bez smlouvy

Karel Dlouhý, 08.12.2008 19:14:57

Pokud bude ochotna podepsat uznání dluhu, jistě to zvýší Vaši šanci na případné vymáhání.

Smlouva o půjčce

Lenka Mahelová, 07.04.2008 10:16:33

Dobrý den,
půjčili jsem kamarádovi bezúročně 30.000,-Kč, které se zavázal zaplatit do 31.3.2008. O této skutečnosti jsme sepsali smlouvu o půjčce. Bohužel kamarád -dlužník dluh nezaplatil (ani jeho část), jak jsme se dozvěděli lhal nám i o tom, na co peníze potřebuje, nyní si za ěn nakupuje nový telefon, notebook atd. Nám nebere telefon, nereaguje na maily, nechává se zapírat.Máme nějakou naději že peníze dostaneme zpět (dlužník je zaměstnán, má nějaký drobný majetek)? Jak postupovat a na koho se obrátit?
Děkuji.
L.Mahelová

Re: Smlouva o půjčce

Mgr. Oldřich Topka, 22.04.2008 16:18:23

Dobrý den, máte v ruce písemnou smlouvu po splatnosti. Můžete podat návrh na vydání platebního rozkazu, k němuž přiložíte smlouvu. Soud vydá platební rozkaz. Když dlužník nepodá odpor bude po 15 dnech v právní moci. Pokud nezaplatí ve lhůtě, kterou mu stanoví soud v rozkazu, může se podat návrh na exekuci. A o vymožení takové částky se již postará exekutor celkem snadno. Jestli nevíte jak postupovat, zajděte za právníkem.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »