rozvod - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

podání žádosti o rozvod

petra sovová, 07.04.2008 21:20:17

Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu zda je možné podat žádost o rozvod i v jiném okrese kde se nachází soud i když v něm nemám trvalý pobyt. Nejsem si jistá, zda už je to od r.2008 možné. děkuji

ROZVOD

Mirka Malovaná, 07.04.2008 19:23:06

Díky mému manželovi se nám rozvrátilo manželství, protože si našel jinou ženskou.Donels mě podepsat dohodu o vypořádání vzájemných majetkových vztahů společného jmění manželů a z titulu podílového spoluvlastnictví pro dobu po rovodu a dohoda o bydlení.S touto dohodou o majetkovém vypořádání souhlasím, ale nesouhlasím s tím že manžel neuvedl do této dohody, že manželství rozvrátil on, tím že si našel jinou ženskou.Manžel trvá na rozvodu bez soudu ale já mu to nechci podepsat dokud tam nenapíše svoje přiznání. Chci proto poradit co mám dělat.Předem děkuji.

společný majetek

Marie Červenáková, 07.04.2008 14:30:04

Prosím poraďte. Naše manželství trvá od roku 1980. Posledních cca 5 let je manžel v plném invalidním důchodu a permanentně navštěvuje herny a restaurace. Domluvy a prosby nepomáhají, ultimata rovněž nejsou nic platná. Majetkové vypořádání dohodou nepřipadá v úvahu a nechci čekat na situaci, kdy začne rozprodávat "střechu nad hlavou". Prosím, jsou akcie vedené u SCP na jednoho z manželů společným majetkem? Děkuji za odpověď M.Č.

Re: společný majetek

Mgr. Oldřich Topka, 07.04.2008 15:11:52

Dobrý den, záleží na tom, jestli byly získány již v době manželství a z prostředků ze SJM. Pak by v SJM byly. Ve Vašem případě lze doporučit postup podle §148 občanského zákoníku: Soud může ze závažných důvodů na návrh některého z manželů zúžit společné jmění manželů až na věci tvořící obvyklé vybavení společné domácnosti. To soud umožňuje v případech, kdy je chování druhého manžela značně v neprospěch druhého manžela, v nepoměru k celkovému stavu SJM (např. přebírání nepřiměřených závazků nebo velké množství závazků apod.). Za své závazky by pak ručil pouze manžel z jeho výlučného majetku.

rozvod

rene majer, 06.04.2008 23:47:59

dobry den chtel bych poradit v par otazkach ohledne rozvodu.

1.nemam majetkove vyrovnani,rozvedou nas bez toho?

2.nebydlime spolu a dostal jsem penize za uraz ktery jsem mel za dobu manzelstvi.pojistka je psana na me a platim ji sam.ma manzelka pravo na polovinu penez?

3.dcera mela uraz a pojistku platim ja,dostala penize.ma manzelka pravo na polovinu?

4.mam trvale bydliste kde jsme spolu bydleli,ale ted bydlim jinde.na adrese trvaleho bydliste mame spolecny majetak a chteji me vystehovat.nejsme majetkove vyrovnani,muzou mi zrusit trvale bydliste?

Re: rozvod

Mgr. Oldřich Topka, 07.04.2008 08:21:04

Dobrý den, 1) ano; 2) záleží na tom, jestli ji platíte výhradně z Vašich peněz nebo ze SJM; 3) platí to samé, vzhledem k tomu, že většina příjmů je za dobu manželství v SJM, tak je zřejmé, že i když něco "platí" jen jeden, platí to často z prostředků ze SJM (ani o tom neví); 4) zrušení údaje o místu TP není snadné, musí prokázat, že Vám zanikl právní důvod k užívání bytu a že se tam nezdržujete. Vyrovnání s tím vůbec nesouvisí.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »