výpověď - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vypoved dohodou

lucie zaleska, 25.09.2007 12:05:34

chtela jsem se prosim vas zeptat,momentalne jsem v pracovni neschopnosti ale chtela bych dat vypoved vzhledem nasledovani manzela do ciziny je nutne podat vypoved ted a cekat dva mesice nebo je zamestnavatel povinen dat mi vypoved dohodou?dekuji

Re: vypoved dohodou

Šéfredaktor, 29.10.2007 09:50:00

Dobrý den, termín "výpověď dohodou" je nesmysl. Buď se jedná o výpověď nebo o dohodu; tyhle dva pojmy jsou naprosto odlišné.
Můžete zaměstnavateli nabídnout skončení pracovního poměru písemnou dohodou. Pokud však na to nepřistoupí, musíte podat výpověď s 2měsíční výpovědní dobou.

Mgr. Lucie Jindrová

Jana Krošláková, 09.04.2008 22:41:21

Dobrý večer paní Jindrová,mě ale také zaměstnavatel nabídl"výpověď dohodou"Teď v květnu mi končí mateřská,zaměstnavatel mi nabídl práci na 3směny a jelikož jsem samoživitelka,nemohu ji příjmout byla mi nabídnuta již zmiňovaná "výpověď dohodou"

Mgr. Oldřich Topka, 10.04.2008 13:06:20

Dobrý den, tak to svědčí o neznalosti zaměstnavatele. Na rozvázání PP se samozřejmě můžete dohodnout, ale je to jiný způsob skončení PP než výpověď. Narozdíl od výpovědi zde neběží výpovědní doba, ale PP skončí ke dni, který si strany sjednají.

Ukončení praconího poměru na dobu určitou

Lucie Ručková, 06.09.2007 16:20:40

Dobrý den,prosím oradu.Jsem ve stavu nemocenské,a dnes jsem obdrzela poštou dopis o ukončení pracovniho poměru na dobu určitou,která mi končí dne 30.9.2007.Mohli byste mi poradit jak mám nadále pokračovat.Když se přihlásím na ÚP,dostanu nejakou podporu.Muj pracovní poměr trval od 13.9.2006 do31.3.2007, a pak mi to bylo prodlouženo do 30.9.2007.Děkuji.Ručková.Napište mi prosim na muj email ruckovalucie@seznam.cz

Re: Ukončení praconího poměru na dobu určitou

Mgr. Oldřich Topka, 10.04.2008 13:20:16

Dobrý den, odpovědi na email nezasíláme, nejde o soukromou poradnu. Jestliže uplynula doba, na kterou byl pracovní poměr sjednán, tak s tím nic nenaděláte. Pokud jde o podporu v nezaměstnanosti, ta Vám bude přiznána, když doložíte, že jste v posledních 3 letech před registrací na ÚP byla alespoň jeden rok zaměstnaná.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »