Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, pracuji v podniku 23let a 28.3.2008 mi byla dána výpověď §52 odst.c (nadbytečnost). Chtěla bych se zeptat jestli mám nárok na placené pracovní volno (hledání práce) a najak dlouho, zaměstnavatel mi řekl, že tento zákon už je zrušen.Také jsem se chtěla zeptat až mi skončí výpovědní lhůta a budu 7dní v ochrané době a náhodou v té době omarodím, jak dlouho můžu marodit. Zaměstnavatel tvrdí že můžu marodit pouze těch 7dní více neplatí a pak už musím jen na pracovní úřad.Děkuji mockrát za Vaší brzkou odpověď. Hamplová Libuše
Dobrý den, pokud jste v pracovní neschopnosti, tak nemocenská se poskytuje nejdéle po dobu 1 roku (tzv. podpůrčí doba). Navíc Vám ji nehradí zaměstnavatel, ale stát. U malé organizace Vám ji zaměstnavatel pouze vyplácí jako zprostředkovatel dávky z veřejných peněz. Volno na hledání místa řeší nař. vl.590/2006 Sb., o překážkách v práci: "Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců. Ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až e) zákoníku práce, nebo dohodou z týchž důvodů. Pracovní volno je možné se souhlasem zaměstnavatele slučovat.".
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com