Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, jsem nyní na nemocenské od 10.7.2008, která potrvá půl roku. Zaměstnavatel(myslím tím manažeři) byl o tom informován, že mám plánovanou operaci po které nastoupím do práce v lednu 2009. Nyní chci změnit zaměstnání, vím že můžu dát 2 měsíční výpoveď, problém mám, že majitel firmy neboli akcionáři sídli v Anglii a dodnes v naší firmě nebyl mi představen ten s kým můžu tuto věc projednat. Vím jen, že nademnou je oblastní manažer, ale nevím zdali je kompetentní podepisovat výpoveď dohodou. (Podotýkám, že ať se zeptám kohokoli tak nikdo nic neví). Poradíte mi?Chci jenom, aby moje výpověď byla platná a nezdrželo mě to o další měsíc. Moc děkuji.
Dobrý den, zahraniční zaměstnavatel by měl mít v ČR ustanovenou osobu, která je oprávněná řešit personální záležitosti. Takže si např. zjistěte, kdo s Vámi (nebo s jinými kolegy) podepsal pracovní smlouvu, kdo řeší pracovněprávní otázky (dovolené, mzdy apod.) apod. Tomu pak adresujte výpověď. V každém případě musí mít pobočka nějaké vedení, které za tohle odpovídá.
Dobry den, dne 31.8. jsem dala vypoved dohodou na stredni skole jako ucitelka, jelikoz jsme dostala jinou nabidku k praci az koncem srpna. Nejsem si jista, jeslti skola postupuje spravne, kdyz mne nechce platit cervenec a srpen, ale jen mi zaplatit dovolenou na kterou jsem mela narok od prosince do konce srpna. Dostavam se tak na stejnou nebo spise horsi pozici jako ucitele, kteri dali vypoved posledniho cervna, kterym byla zaplacena dovolena a cele dva mesice mohli byt vedeni na uradu prace a pobirat i podporu. Smlouvu jsem mela na dobu neurcitou a proto si myslim, ze by mi mel byt zaplacen cely cervenec a srpen. Navic jsem jeste posledni tyden v srpnu nastoupila do puvodniho zamestnani, na pripravny tyden. Dekuji
Jak zde již bylo opakovaně zodpovězeno, výpověď dohodou neexistuje! Buď se podává návrh dohody na rozvázání PP, kterou zaměstnavatel akceptovat může, ale nemusí. Anebo se podává výpověď, kde běží zákonná 2-měsíční výpovědní doba (která se počítá od 1. dne následujícího měsíce po tom, co výpověď převzala druhá strana). Tedy není jasné, jak jste tu písemnost formulovala a jak ji zaměstnavatel chápe - asi jako dohodu a k 31. 8. 2008 s Vámi skončil prac. poměr (jinak by Vám běžela výp. lhůta do 31. 10. a do té doby byste musela pracovat v dosavad. zaměstnání). V tom případě Vám letos vznikl nárok na 8/12 z roční výměry 8 týdnů dovolené, tedy 27 pracovních dnů. Předpokládám, že jste od 1. 7. do 24. 8. čerpala dovolenou - takže jste svůj nárok "přečerpala" a tedy za část srpna nedostanete ani proplacenou dovolenou, ani plat (když jste nepracovala).
Dobry den,
potrebuji poradit ohledne ukonceni pracovniho pomeru dohodou na zaklade §42 zakona c.65/1965 Sb. Pritelkyne byla nucena podepsat vypoved na zaklade tvrzeni zamestnavatele , ze pokud nepodepise, tak to zaridi pravnici atd. Zeptala se na duvod "proc" dostava vypodved (dohodou) a bylo ji receno, ze dalsi kolegove s ni odmitaji pracovat, ale na otazku "z jakeho duvodu" jiz odpoved nedostala. Zamestnavatel ji samozrejme nenabidl zadne odstupne. Je mozne v tehle situaci neco podniknout?
Predem dekuji za Vasi odpoved.
Dobrý den, v první řadě se seznámit s faktem, že zákon 65/65 Sb., o kterém píšete, již od 1.1.2007 neplatí. Pojem výpověď dohodou je nesmysl, to je tu opakováno stále dokola. Jestliže dohodu podepsala, pak je to její problém. Dohoda je o tom, že je zde vůle více stran uzavřít dobrovolně nějaké ujednání. Takže nutit někoho k dohodě nelze. Pokud ji podepsala, pak projevila vlastní vůli, že s ní souhlasí. Jestliže podepsat nechtěla, měla to prostě odmítnout a nenechat se zastrašit. To, že dohodu, na které je její podpis, uzavřela "pod nátlakem" bude prokazovat velmi těžko a patrně se jít to ani prokázat nepodaří.
Teď může např. zajít za advokátem a nechat si vyhotovit stanovisko, jestli by měla šanci napadnout platnost dohody.
Dobrý den,chtěla bych se zeptát,jaké důvody se uvádějí při tomto typu zrušeníPP-dohodou.Nechtěla bych udávat zdravotní důvody.Děkuji za odpověď.
Dobrý den, v žádosti o dohodu není nutné uvádět žádný důvod, ale pro informaci zaměstnavateli, proč vlastně navrhujete rozvázání PP, nějaký uvést můžete. Jde o dohodu a tedy o souhlas vyjádření oběma stranami. Jestli zaměstnavatel na dohodu přistoupí nebo ne, to záleží jen na jeho uvážení.
Dobrý den.Mám dotaz,podala jsem výpověď dohodou k 31.5. s dodatkem,že pokud budu potřebovat odejít dříve,aby mě dle potřeby uvolnil.Zaměstnavatel si ode mne výpověď i s kopií převzal,nepotvrdil převzetí a odmítl mi vrátit kopii.Odpověď mi poslal ve znění,že s mou výpovědí nesouhlasí,ale zároveň že ji bere na vědomí.Jak mám teď postupovat,když výpověď co jsem podala nemám v ruce a potřebuji nastoupi již 19.5. do nového zaměstnání.Děkuji za radu.
Dobrý den, především jste podala něco zcela nesmyslného. Výpověď dohodou neexistuje! Buď se podává návrh dohody na rozvázání PP, kterou zaměstnavatel akceptovat může, ale nemusí. Anebo se podává výpověď, kde si však zaměstnanec nemůže určovat nějaké podmínky (např. že bude potřebovat uvolnit dříve), protože běží zákonná 2-měsíční výpovědní doba, kterou žádné podmínky neomezí. Zaměstnavatel by Vám v takovém případě mohl dokonce podání vrátit s tím, že není zřejmé, čeho se vůbec domáháte. Pokud však Vaše podání vzal jako výpověď (a nikoliv dohodu o rozvázání PP), pak musíte odpracovat ještě celou výpovědní dobu. Jinak by s Vámi mohl okamžitě zrušit PP pro zvlášť hrubé porušení pracovních povinností a navíc požadovat náhradu škody, kterou mu způsobíte tím, že přestanete svévolně plnit své pracovní úkoly. To, že chcete nastoupit do jiné práce ho zajímat nemusí.
Přeji hezký den,
z mé strany jsem ukončila pr. poměr dohodou k 30.4.08, ale jsem ve stavu nemocných, ve kterém budu po tomto datu ještě několik týdnů. Zaměstnavatel po mě požaduje, abych se dostavila k výstupní proceduře ( vrácení klíčů atd) i v PN. Může na mě zaměstnavatel uplatnit nějaký právní ( finanční)postih, pokud se dostavím až po ukončení PN?
Dobrý den, Vy jste povinna dodržovat léčebný režim. A pokud nemáte lékařem povolené vycházky, pak to musí zaměstnavatel respektovat a nemůže Vás k tomu nutit. Naopak by Vás tím vystavil riziku, že Vás nezastihne případná kontrola OSSZ, což by mohlo mít nepříjemné důsledky.
Dobrý den,ráda bych věděla jestli existuje nějaký způsob jak napadnout výpověď dohodou a termín do kdy je to možné učinit, která byla připravena zaměstnavatelem a podepsána zaměstnancem pod nátlakem. Myslím tím jestli existuje promlčecí lhůta.
Děkuji
Dobrý den, žalobu o neplatnost je třeba podat nejpozději do 2 měsíců ode dne, kdy měl PP skončit.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com