rozvod - RD s hypotékou - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Rodinný dům s hypotékou.

Pavel Večerka, 04.04.2008 18:40:59

Dobrý den.
S manželkou se rozvádíme a máme společný RD zatížený hypotékou. Vše je v SJM. S manželkou po dohodě připadne RD Mě. Z čeho se bude počítat výše vyplaceni manželce (tj., částka splacena bance či z odhadu nemovitosti ... ) Příklad: Odhad na dům je 5 000 000,- Kč, proinvestovaných a půjčených 2 400 000,- Kč, zaplaceno na splátkách je 390 000,- Kč. Dům je částečně zkolaudovaný a celý v zástavě.
Děkuji za odpověd.

rozvod - RD s hypotékou

Pavel Kappler, 03.04.2008 10:02:42

Dobrý den. S manželkou se rozvádíme a mám dotaz na vyrovnání SJM co se týče našeho RD. Ten je zatížen hypotékou a po rozvodu zůstane mě. S vyjmutím manželky (po rozvodu) z hypoteční smlouvy není problém, banka nic nenamítá, ale je tu něco jiného - vyplacení. Ze dvou právnických stran jsem dostal dvě trošku jiné informace, takže nevím, co je platné. Měl bych vyplatit manželce polovinu ze zaplacené části hypotečního úvěru nebo polovinu ze zaplacené části hypotečního úvěru plus polovinu z rozdílu odhadní ceny RD mezi dobou pořízení a dneškem?

Děkuji za odpověď a přeji hezký den!

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »