Diskuze ke článku 'Vznik živnostenského oprávnění' - fórum

Zbyněk Bouda  |  06.02.2008  |  diskuze (5)
V České republice mohou být podnikatelské aktivity provozovány různě. Podnikatelem se rozumí podle obchodního zákoníku všechny obchodní společnosti, osoby podnikající na základě živnostenského oprávnění, osoby podnikající na základě jiného než živnostenského oprávnění podle zvláštních právních předpisů (typicky tzv. svobodná povolání), a osoby provozující zemědělskou výrobu, které jsou zapsány do evidence podle zvláštního zákona (zákon o zemědělství). Nejjednodušší podnikatelskou formou z tohoto pohledu je pro fyzické osoby podnikatelská činnost na základě živnostenského oprávnění.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

živnostenské oprávnění

Kamila Jandikova, 10.05.2008 20:37:07

Dobrý den,

potřebovala bych poradit co vše potřebuje cizinec pro oprávnění živnosti v ČR.

Děkuji za odpověď

Re: živnostenské oprávnění

Mgr. Oldřich Topka, 13.05.2008 16:57:28

Dobrý den, potřebné informace a formuláře obdržíte na živnostenském odboru na městském úřadu. Poskytování těchto informací je v náplni práce zaměstnanců tohoto úřadu.

daně

nnn, 03.04.2008 08:57:02

dobrý den, zjistil jsem, že moje ůčetní mi vyhodila pár faktur, co mám dělat, bojím se že fú na to příjde á já půjdu sedět.

Re: daně

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 03.04.2008 12:49:55

Dobrý den,
záleží na tom, jestli se jedná o zaměstnanecký či jiný poměr, jakou s ní máte uzavřenu smlouvu a proč k tomu došlo.

Re: daně

nnn, 03.04.2008 13:17:01

jsem osvč a smlouvu s ní podepsanou nemám, asi bych byl plátcem dph.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »