zaloba - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

podvodná smlouva?

Michal Tyc, 20.04.2008 20:09:46

Dobrý den,
Mám takový problém, minulý rok jsem chtěl získat úvěr a spojil jsem se se epolečností Rent Real finance.Bylo mi zděleno, že mé osobní údaje projdou přes 13 bankovních i nebankovních společností a že pujčku určitě získám.jednou jsem byl pozván do Ostravy a pak mi zdělily,že pro mě nemsjí další nabídky.Pozé mi přišlo zaplatit 4000kč jako jejich odměna, teď už chtějí 9000kč. Mám platit za službu, která mi nebyla poskytnuta. Žádný úvěr jsem od společnosti nečerpal.

Děkuji za radu
Michal Tyc

Re: podvodná smlouva?

Mgr. Oldřich Topka, 22.04.2008 13:47:31

Dobrý den, záleží na tom, co jste si spolu sjednali anebo jestli jste podepsal nějakou smlouvu. Z dotazu vůbec nevyplývá na základě čeho by po Vás měli požadovat odměnu, přestože Vám žádný úvěr nezajistili. I když je možné, že jste něco podepsal, aniž jste si přečetl o co jde.

zaloba

K. P., 02.04.2008 14:55:53

Dobry den,
nedohodl jsem se s obchodnikem na spravnosti vyuctovani jim dodaneho zbozi a odmitl jsem zaplatit jim pozadovanou cenu. Jestlize me bude chtit zalovat, je pravda, ze musi nejdrive zaslat zadost o zaplaceni, jinak u soudu neuspeje? a je pravda, ze tato zadost musi byt zaslana doporucene, jinak to soud neuzna? Dekuji!

Re: zaloba

Mgr. Oldřich Topka, 02.04.2008 15:17:00

Dobrý den, okolnosti případu posoudí teprve soud. Zboží Vám dodal, Vy jste nezaplatil. Jestliže žalobce prokáže, že Vám zboží dodal i vyúčtoval, pak nebude mít soud důvod pochybovat a správnosti jeho tvrzení. Předžalobní upomínku Vám sice zaslat může, ale nemusí.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »