Koupě bytu se zástavním právem hypoteční banky z úvěru ze stavebního spoření - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Koupě bytu se zástavním právem hypoteční banky z úvěru ze stavebního spoření

Alžběta Ryšánková, 02.04.2008 12:31:06

Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat při koupi bytu.
Prodávající má na byt hypotéku, na bytě vázne zástavní právo Hypoteční banky. Já, kupující, budu čerpat úvěr ze stavebního spoření, kde budu ručit tímto kupovaným bytem. O úvěr mám požádáno, stav.spoř. ví o hypotéce prodávajícího. Smluvená cena je vyšší než zůstatek hypotéky prodávajícího.

V jakém pořadí mají proběhnout jednotlivé kroky - smlouva o bud.sml.kupní, kupní smlouva, zrušení zástavního práva hypoteční banky a zřízení zást.pr. stavební spořitelny, čerpání mého úvěru - splacení hypotéky prodávajícího a převod zbylé části kupní ceny na jeho účet, zápis vlastnictví do KN? Je vůbec možné, aby u obou finančních ústavů bylo zástavní právo na stejný byt? Vyřídí si tuto záležitost mezi sebou samy? Kdy bude možné provést na KN vklad vlastnického práva?

Jaký byste mi doporučili postup při této koupi, aby byl spolehlivý pro mě i pro prodávajícího? Předem děkuji za radu.

Re: Koupě bytu se zástavním právem hypoteční banky z úvěru ze stavebního spoření

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 03.04.2008 13:53:02

Dobrý den,
nejjednoduší pro Vás bude dojít si přímo do hypoteční banky a vyřešit to s nimi. Já Vám sice můžu poradit, ale banka může chtít jiný postup.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »