Návrat do zaměstnání po mateřské dovolené - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

návrat do zaměstnání po skončení mateřské dovolené

Jaroslava Králová, 04.04.2012 18:35:56

Dobrý den, 9.4.2012 mi končí mateřská dovolená, čerpala jsem dvouletou variantu. Zajímalo by mne, jestli jsem povinna 10.4.2012 automaticky nastoupit do zaměstnání nebo mám čekat na kontaktování ze strany zaměstnavatele, s tím, že mi budou sděleny podrobnosti o pracovní pozici atp. Děkuji za odpověď.

Re: návrat do zaměstnání po skončení mateřské dovolené

ivzez , 15.04.2012 22:23:14

Mateřská dovolená trvala pouze prvních 28 týdnů. Po jejím skončení jste čerpala/čerpáte rodičovskou dovolenou (obojí je omluvené volno od zaměstnavatele na péči o dítě).

Zvolená varianta rodičovského příspěvku (sociální dávka, kterou vyplácí úřad práce) nemá vliv na délku rodičovské dovolené.

Jestli jste zaměstnavatele písemně požádala o RD do 2 let věku dítěte, byla jste povinna den po jeho 2. narozeninách nastoupit do zaměstnání.

Pokud jste ale o RD do 2 let nepožádala písemně, počítá zaměstnavatel automaticky s RD do 3 let věku dítěte a není povinen Vám umožnit dřívější návrat.

Návrat do zaměstnání po mateřské dovolené

Lenka, 02.04.2008 12:26:29

Dobrý den, pracovala jsem jako vychovatelka, pracovní smlouvu jsem měla na dobu neurčitou. V roce 2004- 2005 jsem z provozních důvodů přestoupila na místo učitelky.Dostala jsem novou pracovní smlouvu na dobu určitou do června 2005.
V září bych se chtěla po tříleté MD vrátit na základě smlouvy o vychovatelství. Mám na to právo? Můj pracovní poměr nebyl oficiálně ukončen. Nebo vznikem smlouvy o učitelství automaticky zanikla smlouva vychovatelství? Děkuji za Váš čas a odpověď.

Re: Návrat do zaměstnání po mateřské dovolené

Mgr. Oldřich Topka, 03.04.2008 13:43:17

Na Váš příspěvek již bylo odpovězeno. Podle pravidel se nevkládají stejné příspěvky opakovaně! Zdržujete ostatní čtenáře i redakci.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »