Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
Prosímvás zaměstnavatel mi změnil smlouvu z doby neurčiteé na dobu určitou.To ale neni můj problém..problém je že to chtěl stihnout do 31.3 2008 a při podpisu smlouvy zaměnil datum podpisu.Pracuji u něj od 1.11 2007 a ve smlouvě je že z doby neurčite se to mění na dobu určitou do 31.5 2008.ale u podpisů to zaměnilomylem a je tam v Brně 31.3 2007!!!!!a podepisoval jsem to včera!31.3 2008. Dá se ta smlouva napadnou že je neplatná?protože si datum o rok popletl?JEdná se jen u datum podpisu smlouvy.Podle mě se to dá brát jako neplatné a je nutné minimálně to přepsat a chtít znovu můj podpis,s tím že bych raděj ted dal výpověd sám,ta by platila od 1.5 a mám 2měsíce výpovědní lhůtu????Jak mohu prosím postupovat?
Dobrý den, smlouva je úkon dvou stran. Jestliže změna doby z neurčité na určitou nebyla proveden za souhlasu obou stran, pak je tato změna neplatná a neúčinná. To, že dojde k písemné nesrovnalosti k neplatnosti smlouvy nevede, jde o písařskou chybu. Podle všeho tedy platí původní smlouva a Vy můžete podat výpověď (poběží 2-měsíční výpovědní doba) anebo se na rozvázání PP dohodnout se zaměstnavatelem.
Jak to prosím můžu chápat? Papír jsem jim podepsal i když jsem si o něm myslel svoje.JAk to tedy můžu udělat že je to neplatné?trošku tomu ted nerozumím.Smlouva mění z doby určité na dobu neurčitou a je podepsaná.I když s o rok změněným datem.Můžu se ted tedy ještě nějak bránit a napadnout to abych mohl dát výpověd sám?nebo už je to ztraceno?Chtěl bych to ukončit sám ten poměr třeba dnes.PRosím tedy o radu.Budu moc vděčný.Hobza
Dobrý den, o co Vám tedy vlastně jde? Nejdříve píšete, že došlo ke změně z doby neurčité na dobu určitou a v dalším příspěvku, že je to naopak. Takže Váš dotaz a chaos s datací podpisů je nejasný. Jestliže chcete něco napadat, tak vezměte veškeré písemné podklady, jděte k právníkovi a požádejte ho o právní posouzení celé věci a sepsání žaloby.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com