Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,po půlročním dohodováním s bratrem jsem nakonec ustoupil a pozemek se rozdělil bratr7/12 já 5/12.Ale naše rodine vztahy tímto zamrzly,Můžete mi napsat jako výhodu má bratr,když má většinu?Můžu ten pozemek prodat někomu jinému je to jedna parcela 12 árů.Co mi může zakázat a já jemu.Nedá se sním rozumě bavit.Na tomto pozemku máme každý půl chaty a každý jednu garáž.Díky moc za radu Štosek
dobry den. poradte mi jak resit situaciu kdyz mame na byt hypoteku kterou sme jeste nesplatili a byvaly pritel i ja sme oba na listu vlastnictvi.byt jeste teda patri bance po dobu 25let.pokym nesplatim hypoteku.s byvalym pritelem sme zili ve spolecne domacnosti a spolecne platili 14mesicu.ted ji uz platim od 1.12.2007 sama.jak ho tedy vyjmout z listu vlastnictvi?
protoze nesplati celou hypoteku za kterou je ten byt jakoby koupeny...
Dobrý den, po své matce jsem zdědila pozemek. Poté jsem zjistila, že jsem šestinový vlastník tohoto pozemku, na kterém je postavena dálnice. Pět vlasníků pozemek prodalo a můj díl, který byl ještě v dědickém řízení prodán nebyl. Protože Ředitelství silnic a dálnic je vlastníkem pěti dílů pozemku, tak se dálnice postavila. Teď bych chtěla pozemek prodat a nevím jakou požadovat cenu. Bude to cena za pozemek, nebo už cena za zastevěný pozemek? Děkuji za odpověď. Faustová
Dobrý den,Před 6 měsici jseme koupili RD za 2mil.Já vlastním 2/3,bývala žena 1/3.Nyni ho po opravě prodáváme za 3mil.Za takto získané prostředky chceme ihned koupit 2 samostatné byty.V jakém případě budeme osvobozeni od daně z příjmu?Děkuji Krivý
Dobrý den,
záleží na tom, zda-li jste v tom domě bydleli, či nikoli. Od daně z příjmů budete osvobozeni, pokud jste tedy v domě bydleli a zároveň získané prostředky použijete na uspokojení bytové potřeby.
Děkuji za odpovědˇ.Ještě by mne,prosím zajímalo za jakých podmínek může člen EU nabývat nemovitosti v ČR.Kupující je z Velké Británie.Díky Krivý
Podívejte se na http://www.pravnik.cz/uplna-zneni/uz-157.html § 17.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com