Zřejmě těžší dotaz. - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

menšinový spolumajitel

Štosek Oldřich, 17.04.2008 16:37:16

Dobrý den,po půlročním dohodováním s bratrem jsem nakonec ustoupil a pozemek se rozdělil bratr7/12 já 5/12.Ale naše rodine vztahy tímto zamrzly,Můžete mi napsat jako výhodu má bratr,když má většinu?Můžu ten pozemek prodat někomu jinému je to jedna parcela 12 árů.Co mi může zakázat a já jemu.Nedá se sním rozumě bavit.Na tomto pozemku máme každý půl chaty a každý jednu garáž.Díky moc za radu Štosek

reseni listu vlastnictvi

Ľubica Tučeková, 08.04.2008 11:00:11

dobry den. poradte mi jak resit situaciu kdyz mame na byt hypoteku kterou sme jeste nesplatili a byvaly pritel i ja sme oba na listu vlastnictvi.byt jeste teda patri bance po dobu 25let.pokym nesplatim hypoteku.s byvalym pritelem sme zili ve spolecne domacnosti a spolecne platili 14mesicu.ted ji uz platim od 1.12.2007 sama.jak ho tedy vyjmout z listu vlastnictvi?
protoze nesplati celou hypoteku za kterou je ten byt jakoby koupeny...

Prodej pozemku

Jaroslava Faustová, 07.04.2008 13:28:13

Dobrý den, po své matce jsem zdědila pozemek. Poté jsem zjistila, že jsem šestinový vlastník tohoto pozemku, na kterém je postavena dálnice. Pět vlasníků pozemek prodalo a můj díl, který byl ještě v dědickém řízení prodán nebyl. Protože Ředitelství silnic a dálnic je vlastníkem pěti dílů pozemku, tak se dálnice postavila. Teď bych chtěla pozemek prodat a nevím jakou požadovat cenu. Bude to cena za pozemek, nebo už cena za zastevěný pozemek? Děkuji za odpověď. Faustová

Zřejmě těžší dotaz.

Stepan Krivy, 01.04.2008 09:37:28

Dobrý den,Před 6 měsici jseme koupili RD za 2mil.Já vlastním 2/3,bývala žena 1/3.Nyni ho po opravě prodáváme za 3mil.Za takto získané prostředky chceme ihned koupit 2 samostatné byty.V jakém případě budeme osvobozeni od daně z příjmu?Děkuji Krivý

Re: Zřejmě těžší dotaz.

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 01.04.2008 09:48:40

Dobrý den,
záleží na tom, zda-li jste v tom domě bydleli, či nikoli. Od daně z příjmů budete osvobozeni, pokud jste tedy v domě bydleli a zároveň získané prostředky použijete na uspokojení bytové potřeby.

Stepan Krivy, 01.04.2008 09:54:43

Děkuji za odpovědˇ.Ještě by mne,prosím zajímalo za jakých podmínek může člen EU nabývat nemovitosti v ČR.Kupující je z Velké Británie.Díky Krivý

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 01.04.2008 10:51:45

Podívejte se na http://www.pravnik.cz/uplna-zneni/uz-157.html § 17.

Stepan Krivy, 01.04.2008 12:56:37

Ještě jednou díky.Krivý

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »