Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den...
jsem ctyri roky vdana v nemecku. Vzali sme se v nemecku a po celou dobu tady zijem. Mame s manzelem 3 letou dceru. Muj manzel je alkoholik, neni nasilnik ale souziti si nadale neumim predstavit...Muj manzel mi hrozil ze dcera zustane u neho v peci.. Je mozne nejakym zpusobem i dokazat ze je alkoholik, protoze on asi tyden nepije. Moje dcera ma jak ceske tak nemecke obcanstvi.. Je mozne ze bych po rozvodu mohla s malou odcestovat zpet do cech. Mam strach ze z duvodu toho ze nejsem nemeckym obcanem by mohli malou dat manzelovi do pece.Muzu uz ted, i kdyz jeste nezijeme oddelene nejakym zpusobem zajistit, nebo zazadat o to aby bylo dite v me peci... Nemam absolutni predstavu na koho se obratit nebo kde vyhledat pomoc a radu. Prosim pomozte mi.
Prosím o radu.Naše manželství bylo rozvedeno v červenci 2007.Domácí majetek jsme si rozdělili dohodou,v manželství manželce darovala tchýně dům,který byl na katastru přepsán na její jméno a po smrti tchána jí připadla část chalupy.Na obou nemovitostech jsem zvyšoval jejich hodnoty.Zajímalo by mně,jestli mám právo na nějakou adekvátní část?Děkuji za odpověď.
Dobrý den.S bývalou ženou jsme se rozváděli 31.8.2005.K rozvodu jsme doložili dohodu,o rozdělení majetku.Jednalo se o hodnotu asi 1 700 000 Kč.Podle dohody jsem si já nechal garáž a auto v hodnotě asi 200 000 Kč.S tak nevýhodným rozdělením jsem souhlasil jen proto,že syn zůstal v péči matky a nechtěl jsem mu měnit životní podmínky a jakýsi komfort tím,že bych usiloval o dělení o byt a další věci,které používal a potřeboval ke ke svému životu.
Dnes je situace jiná v tom,že syn byl soudem svěřen do moji péče a ohledy,ktere jsem na něho bral v smlouvě o vyrovnání majetku v době rozvodu dnes ztrácejí význam a chtěl bych,aby došlo ke spravedlivějsímu rozdělení.
Je možné zmíněnou smlouvu změnit a dosáhnout spravedlivého vyrovnání?
Prosím o radu a zároveň děkuji.
Seidl
Dobrý den, příště nevkládejte tentýž příspěvek do více diskuzí nebo opakovaně, stěžujete práci redakce. Pokud jde o Vaše vyrovnání, byla to Vaše volba, že jste na takové vypořádání přistoupil. Dohodu jste svobodně, vážně a určitě podepsal a nikdo Vás k tomu nenutil. Pokud ji nyní chcete napadnout, bude to velmi obtížné. Patrně se nedohodnete a pak skončíte u soudu. Budete namítat zjevný nepoměr v dohodě, ale jak soud rozhodne, nelze předem určit. Jestliže bude dohoda shledána platnou a určitou, pak nevidím žádný podstatný důvod pro to, aby soud změnil vypořádání (na kterém jste se dohodli). Je to i otázka právní jistoty účastníků smluv a dohod, kteří důvěřují obsahu smlouvy a neočekávají, že ji druhá strana bude časem napadat.
Dobrý den,vidím,že nejsem sama,protože mám ten samý problém!!!! Co s tím?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com