Odpovedi zadne - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dědictví po matce

Jitka Vašáková, 22.04.2008 08:48:05

Známý má dědit po matce dům (jediný syn). Rád by ho nechal napsat na svého synu (vnuka zemřelé). Má ještě dvě dcery, které souhlasí. Jak má postupovat a je možné v dědickém řízení provést převod přímo na vnuka. Děkuji za odpověd.

Dědictví

Petr Outlý, 21.04.2008 19:17:28

Manželka získala nemovitost od rodičů darem.Při podpisu
darovací smlouvy uzavřela s rodiči také smlouvu o doživotním užívání nemovitosti .Tato smlouva nebyla zapsána na katastrálním úřadě.Jaká práva a povinosti z toho pro mou manželku plynou.Ptám se proto jelikož se osobní vztahy s jejími rodiči(jejich vinou)natolik vyhrotily,že dochází k omezování vlastnických práv mé manželky.

dědictví

Bohula, 17.04.2008 18:29:09

Jsem rozvedená a již několi let jsem jediný vlastník rodinného domku. Mám dvě děti a v současné době chci uzavřít manželství. Zajímalo by mě, zda v případě mé smrti dědí ze zákona můj nový manžel i část rodinného domku a ostatních movitých věcí, které jsem vlastnila již před sňatkem. Byla bych ráda, kdyby domek zdědily pouze mé dvě děti. Děkuji za odpověď.

Re: dědictví

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 22.04.2008 08:28:55

Dobrý den,
jestliže uzavřete manželství, bude ze zákona po Vaší smrti dědit i Váš manžel a to stejný díl jako Vaše děti. Dědění se samozřejmě týká Vašeho veškerého majetku. Jestliže jej chcete vyloučit z dědictví, sepište závěť, v níž určíte jako své jediné dědice svoje děti.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »