Vydání dokumentů od bývalého zaměstnavatele... - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

evidenční list důch.pojištění

Simona Dombeková, 05.03.2009 11:59:35

Dobrý den, potřebuji radu...k 31.10.2008 jsem odešla ze zaměstnání a až do teď nemám evidenční list důchodového pojištění. Volala jsem do te firmy asi před měsícem, slíbili mi že mi ho pošlou ale pořád nic.Můžu se na nějakou instituci obrátit o pomoc? Děkuji za radu

zápočtový list

Petr Germanič, 16.06.2008 20:31:00

Dobrý den ,chtěl jsem se zeptat jak mám postupovat při získání zápočtového listu od dnes již zaniklé firmy jejíž vlastník se časem změnil ,adresa firmy změnila pobyt ,nakonec firma byla v konkursu a likvidaci- nemohu se víceméně dopátrat ani v kterém archivu by bylo možné nalézt záznam (prý snad i dokonce byl zničen při záplavách). Chybí mi tak 18.měsíců a nevím ,kde získat platný list. Děkuji za odpověď.

Re: zápočtový list

Mgr. Oldřich Topka, 19.06.2008 11:23:12

Dobrý den, to se budete domáhat těžko. Spíše by jste měl zajít na OSSZ, kde by jste měl mít v evidenci uvedeno, že v příslušnou dobu jste byl zaměstnán u příslušné firmy (to by tam měli mít z důvodu sociálního pojistného, které za Vás platil) a požádat je, jestli by Vám na příslušnou dobu nevydali potvrzení. Anebo se zkuste dopátrat po tehdejší mzdové účetní.

Vydání dokumentů od bývalého zaměstnavatele...

Eva Kořínková, 30.03.2008 01:01:25

Dobrý den,prosím o radu.V říjnu 2007 jsem na zákl. §56 podala okamžité zrušení PP.Do dnešního dne nemám platný zápočtový list,evidenční list důchodového pojištění,výplatnice za září i říjen,mzdy za tyto dva měsíce ani požadované odstupné.Na bývalého zaměstnavatele je podán návrh na konkurz(v září loňského roku).Právník mého bývalého zaměstnavatele mi tvrdí, že musím na vydání potřebných dokladů i mezd počkat, jakmile bude určen správce konkurzní podstaty.Jediný jednatel firmy nastoupil v říjnu 2007 výkon trestu,aniž by za sebe určil jakoukoliv kompetentní osobu.Zbývá dodat, že o účetní záležitosti firmy se starala externí účetní, která vypověděla spolupráci s firmou v okamžiku, kdy zjistila, že je jednatel ve vězení.Dodatečně zjišťuji,že za mě zaměstnavatel dlouhodobě nehradil soc.ani zdrav.pojištění.Nemůžu si podat "Roční zúčtování záloh na daň z příjmů"(nemůžu doložit příjmy)Musím opravdu čekat na rozhodnutí soudu?Existuje instituce, na níž se mohu s tímto problémem obrátit? DĚKUJI.

Re: Vydání dokumentů od bývalého zaměstnavatele...

Mgr. Oldřich Topka, 01.04.2008 14:06:08

Dobrý den, pochybuji, že za Vás tuhle věc vyřeší nějaká instituce. Momentálně není ustanoven nikdo, kdo by měl pravomoc řešit záležitosti kolem pracovněprávních záležitostí a vztahů, tudíž není kdo by Vám tyto podklady vystavil a potvrdil. To bude právě až správce KP. Na úřadech by po Vás v tuto chvíli mohli chtít např. jen čestné prohlášení, ale to je otázka přístupu a ochoty úředníků, jestli Vám při řešení potíží vyjdou vstříc.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »