Pravomoci zamestnavatele? - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Pravomoci zamestnavatele?

radim gal, 28.03.2008 17:57:24

Dobry den,
mam dotaz. Nastoupil jsem do pracovniho pomeru, byla sepsana dohoda o provedeni prace, kde je presne uvedeno toto:

Zamestnanec se zavazuje vykonat pro zamestnavatele tento pracovni ukol
Technicka podpora klientu
Misto ukolu
- sidlo firmy zamestnavatele, misto trvaleho pobytu zamestnance.

V dalsim bode je napsano
Splatnost odmeny ve vyplatnim terminu organizace, tj. do dvacatehopateho nasledujiciho mesice

Doposud jsem neobdrzel vyplatu za prosinec, leden a unor. Vykonaval jsem technickou podpröru, ale mam pred ukoncenim VS. K tech. podpore jsou prikazany psat clanky na webovou stranku, dale pak moderovat diskuzni fora. Nemam napsano nekolik clanku, i kdyz jsem odpracoval dle rozpisu smen. Vyplata mi bude udajne zaslana po dokonceni clanku. Toto ovsem neni v dohode uvedeno. Psal jsem sefovi a odepsal toto:

v rámci technické podpory je správa uživatelských nápověd (článku, disk.
fora) v určeném limitu

dále to nebudu rozebírat ani odpovídat

Dekuji za odpoved

Re: Pravomoci zamestnavatele?

Mgr. Oldřich Topka, 31.03.2008 14:19:20

Dobrý den, je chyba, že jste si v DPP přesně nespecifikovali náplň práce. Vy tvrdíte, že jste práci odvedl, zaměstnavatel tvrdí, že jste úkol nesplnil, protože jste nenapsal články. Dohodnout se Vám nedaří. Optimální by bylo, aby jste dokončil očekávané úkoly. Jinak se budete muset odměny domáhat u soudu a budete prokazovat, že jste splnil, co bylo sjednáno s tím, že "psaní článků" nelze vnímat jako technickou podporu. Protistrana bude samozřejmě tvrdit opak, tj. že splněno nebylo. Závazné rozhodnutí sporu pak vynese až soud, což (v lepším případě) potrvá nejméně několik měsíců.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »