pracov. smlouva do 31.3.08, neprodloužení smlouvy-výpoved - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pracov. smlouva do 31.3.08, neprodloužení smlouvy-výpoved

petra nováčková, 27.03.2008 20:05:04

Dobrý den, zajímá mě jestli mi zaměstnavatel nemusí prodloužit pracov. smlouvu, kterou mám na dobu určitou? Jsem již několik měsíců v pracov. neschopnosti, léčím si tenisový loket, zřejme bude uznáno jako nemoc z povolání. JAK SE mohu bránit, když pro mě nemají jinou práci? Mohu požadovat např. odstupné /do kdy-než mi skončí smlouva, nebo i poté?/ nebo se proti výpovědi odvolat? Děkuji za rychlou odpoved,tuto skutečnost jsem se dozvěděla dnes, smlouva mi končí 31.3.08

Re: pracov. smlouva do 31.3.08, neprodloužení smlouvy-výpoved

Mgr. Oldřich Topka, 28.03.2008 09:27:54

Dobrý den, PP na dobu určitou skončí uplynutím doby, na kterou byl sjednán. Pracovní smlouva je dohodou 2 stran, když jedna z nich nemá zájem v PP pokračovat po uplynutí sjednané doby, nová smlouva uzavřena nebude. K tomu, aby Vás zaměstnavatel zaměstnával i nadále ho nikdo nutit nemůže a Vy žádnou "obranu" proti tomu nemáte. PP prostě skončí sám o sobě a není k tomu nutné, aby někdo podával výpověď nebo jinak PP ukončoval. Při skončení PP na dobu určitou žádný nárok na odstupné nemáte. Je tu však nárok na náhrady za pracovní úraz.

pracov. smlouva do 31.3.08, neprodloužení smlouvy-výpoved

Petra Nováčková, 28.03.2008 10:05:01

Dekuji za odpoved, a omlouvám se za vložení příspěvku 2x, stalo se to omylem. Jak tedy probíhá případná náhrada např. za pracovní uraz, nebo uznaní nemoci z povolání pokud bude dodatečně po uplynutí sjednané doby PP uznáno? Jakým způsobem je dopláceno, popř. na koho se obrátit? Děkuji, moc mi Vaše odpoved pomohla. Nováčková

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »