Diskuze ke článku 'Uspokojení ze zástavy' - fórum

Petr Sprinz  |  26.03.2008  |  diskuze (4)
Zástavní právo slouží k zajištění pohledávky pro případ, že dluh, který jí odpovídá, nebude včas splněn s tím, že v tomto případě je možné dosáhnout uspokojení z výtěžku zpeněžení zástavy. Příspěvek se bude věnovat právě situaci, kdy nedojde ke splnění dluhu.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dražba

urszula Karásková, 30.03.2010 11:44:49

Chtěla bych se zeptat ručili jsme domem známému který dluh nesplatil a dům šel do dražby.
Vydrařil se na víc než byla zástava zbytek peněz měl být dán nám,ale bylo nám správcem konkurzní podstaty řečeno že zbytek peněz šel věřitelům.Chtěla bych se zeptat mají na to právo když my jsme z dluhem neměli nic společného? Děkuji

Veřejná dražba

Miloš B., 20.01.2009 12:58:16

Dobrý den,
ve veřejné dražbě jsem vyhrál dům, kde jsem pak zjistil, že je majitel, který asi nebude chtít opustit svůj dům. Mám nějaké prostředky pro to, aby se vystěhoval?

Soudní prodej zástavy

Michal Dobias, 01.05.2008 22:12:36

Co konkrétně následuje potom, co soud žalobě vyhoví až do fáze, kdy je zástavní věřitel saturován? Jak musí postupovat?

Re: Soudní prodej zástavy

Mgr. Oldřich Topka, 05.05.2008 09:19:28

Dobrý den, zástavní právo upravuje §152 a násl. občanského zákoníku. V první řadě je věřitel oprávněn uspokojit svou pohledávku z výtěžku z prodeje zástavy. Prodej se může uskutečnit buď ve veřejné dražbě nebo soudním prodejem. Volba je na věřiteli. To znamená obrátit se buď na soud nebo na osobu oprávněnou provádět dražby. Soud nebo dražebník již věřiteli poskytne informace o dalším postupu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »