Příspěvek na soudní výlohy - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Příspěvek na soudní výlohy

Jana, 27.03.2008 13:07:16

Mé manželství bylo před 4 lety rozvedeno bez společného majetkového vyrovnání. V době trvání manželství jsem dostala darem od svého dědy pozemky, které byly následně prodány a finanční výnos použit v rodinném rozpočtu. Bohužel se tyto pozemky staly předmětem soudního sporu s neobdarovanými příbuznými. Soudní spor už trvá 8 let, v době trvání manželství jsme soudní náklady hradili společně, po rozvodu plně hradím veškeré soudní náklady sama a bývalým manželem mi bylo sděleno, že jsem nepožádala vyrovnání do 3 let po rozvodu a že nyní mi na hrazení soudních výloh přispívat nemusí, ikdyž veškeré finance z prodeje byly použity v době manželství. Prosím o radu, jak "donutit" manžela přispět na soudní výlohy (nyní již činý 45.000 Kč). Děkuji

Re: Příspěvek na soudní výlohy

Mgr. Oldřich Topka, 27.03.2008 13:18:22

Dobrý den, nejde o spory, které se týkají majetku ze SJM. K vypořádání SJM nedošlo a nastala fikce o rozdělení SJM ze zákona (§150 odst. 3 občanského zákoníku). To, že jste se dostatečně nevypořádali (a neupravili tak vztahy do budoucna) je vaše chyba. Myslím, že příliš šancí na to, aby jste donutila ex-manžela přispívat na Vaše spory nemáte. Celou věc můžete předložit advokátovi. To však zvýší celkové výdaje a jistotu, že si něco takového vynutíte nemáte. Nakonec by jste se musela soudit i s bývalým manželem.

Re: Příspěvek na soudní výlohy

Jana Zobínová, 28.03.2008 10:24:55

Dobrý den a děkuji za odpověď ,jen jsem se ještě chtěla ujistit , zda se tak jedná i v případě, že soudní pře byla v době tříleté lhůty Krajským soudem zrušena a Okresním soudem znovu obnovena , čím vznikla moje daná situace o které jsem netušila ,že tímto způsobem nastane a proto jsem svého ex-manžela nekontaktovala a nežádala finanční podporu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »