Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
při ročním výpisu ze stavebního spoření nezl. dcery jsem se dozvěděl, že v průběhu minulého roku byla odečtena částka na exekuci. Nejen že jsem žádnou exekuci neměl, ale ani mě žádná ze stran o ničem neinformovala. Musím ještě dodat, že exekuce byla s největší pravděpodobností na moji bývalou manželku, která dceru nemá v péči a na smlouvě o st. spoření není uvedena. Bohužel exekuce prošla již před půl rokem. Dá se něco s touto situací dělat?
Děkuji.
Dobrý den,můj manžel, s kterým již 8 měsíců nežiji ve společné domácnosti a již rok máme soudně uzavřenou dohodu na úpravu poměrů nezl.dětí na dobu před a po rozvodu ( kdy děti jsou svěřeny do mé péče) uzavřel před 5 lety stavební spoření na starší dceru, aniž by mě s tím obeznámil. V tomto roce dcera měla 18 let a manžel potřeboval toto stavební spoření ukončit a peníze převést na účet. Domluvil si s dcerou schůzku ve spořitelně, kde, aniž by ji předem upozornil, co bude následovat, nechal dceru převést celý obnos na účet svého otce, který byl rovněž přítomen a velmi se v celé záleřitosti agažoval. Po podepsání ukončení smlouvy a písemného sdělení čísla účtu ji pak oznámil, že tyto peníze vrací svému otci, protože měl u něj dluh, o kterém jsme ani dcera ani já nevěděly. Nejsme zatím v rozvodovém řízení. Prosím o radu komu peníze náleží a zda je možnost změny čísla účtu, na které by měly být poukázany. Výplata by měla proběhnout v květnu 2008. Děkuji
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že neznám obsah smlouvy a jak byla koncipována, těžko Vám mohu poradit. Doporučuji spíše dojít osobně za nějakým advokátem a po předložení smlouvy se s ním poradit.
Děkuji za odpověď, ale manžel, to, že uzavřel stavební spoření na dceru tajil a smlouvu jsme jak dcera, tak ani já nikdy neviděly. Jednalo se o stavební spoření s Liškou a bez dceřiněho podpisu by ukončení a převod finanční částky nebylo možno uskutečnit. Dceři manžel nedal ani doklad o ukončení spoření, na kterém bylo číslo účtu spoření, na který peníze budou poukázány. děkuji
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli mám banka právo zakázat společné stavební spoření pro registrované páry jen z důvodu tohoto sňatku.Banka mi 4 měsíce slibovala produkt spol.stav.spoření a úvěr z něho,ale poté,když mělo dojít na převod peněz za byt rozhodly se,že nám neposkytnou žádné fin.prostředky z důvodu našeho reg.partnerství,prý je určeno jen pro manželské páry.Není to diskriminace?Jak se mám proti tomuto rozhodnutí bránit?V zákoně jsem přesný zákat nezaznamenala.Moc děkuji za odpověď spěchá!!Díky..
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com