Samoživitelka - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Životní minimum

Hedvika, 07.09.2010 18:13:30

Dobrý
den,můj dotaz zní,kolik činní
životní minimum na 2lidi-já jako matka samoživitelka+ můj syn (2 roky) Má mateřská je 3800kč plus 500kč přidavky na dítě.Na magistrátě města Most jsem všechny papíry doložila nebyly mi schvaleny přispěvky některy, protože můj bejvalý přitel měl vysoký příjmy...Teď si budu žádat o příspěvek na bydleni jěště...chtěla jsem se zeptat kolik může tak být.A jak to mám udělat s nájmem.Protože ze 4400kč nájem rozhdoně nezaplatím a nezbyde mi ani na jídlo? Děkuji za odpověd Kaslová.

Re: Životní minimum

Ivana Zezulová, 09.09.2010 03:06:31

Dobrý den,

doporučuji obrátit se na odbor státní sociální podpory, ev. na odbor péče o dítě v místě bydliště.

Předpokládám, že částka 3.800 není PPM, ale rodičovský příspěvek. Je-li tomu tak, můžete si přivydělávat, aniž byste na příspěvek ztratila nárok. Další možností je obrátit se na otce dítěte, který k němu má vyživovací povinnost.

Na otázku ohledně výše příspěvku na bydlení získáte odpověď na Úřadu práce - odbor státní sociální podpory (k posouzení by bylo potřeba více údajů).

Samoživitelka

Romana Lavičková, 26.03.2008 19:06:55

jsem samoživitelka,mám 6-letou dceru,v práci pracuji na tři směny..Źádala jsem u nadřízeného o ranní směnu,protože nemám hlídání a on mi vzkázal,že mi jí neudělá ohledně toho,že z 1 roku pracuji 6 měsíců,což se nezakládá na pravdě,ale paní která nastoupila asi tak před půl rokem,té vyhověli,protože je též samoživitelka.Už nevím ja dál postupovat,s nikým z vedení není řeč a já už jsem z toho zoufalá.Prosím poraďte mi.Děkuji předem s pozdravem Lavičková

Re: Samoživitelka

Mgr. Oldřich Topka, 28.03.2008 14:00:15

Dobrý den, podle §241 platí, že zaměstnavatel je povinen přihlížet při zařazování zaměstnanců do směn též k potřebám zaměstnankyň a zaměstnanců pečujících o děti. Ovšem na prvním místě vždy stojí dohoda a vstřícnost zaměstnavatele. Když Vám tuto možnost nedají, obrana proti tomu bude nesnadná. Informujte se na oblastním inspektorátu práce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »