Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den umřel mi otec ,ktery bydlel s námi ve společné domácnosti .Jsem vykonavatelka pohřbu na kolik dní volna mám nárok od zaměstnavatele?Děkuji
chtěl bych se zeptat zda mám nárok na placené volno
na pohřeb matky mé družky.
děkuji
Dobrý den, matka družky nepatří podle nařízení vl. č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci, do okruhu osob, na jejichž pohřeb by Vám mělo být dáno placené volno. Ledaže byste ke dni jejího úmrtí žili v jedné domácnosti.
Dobrý den, náleží mi pracovní volno při zařizování a účasti na pohřbu mého synovce, tedy syna mé sastry?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den, bohužel pro Vás synovec nespadá do skupiny osob, kvůli kterým se zaměstnanci poskytuje volno na zařizování a účast na pohřbu podle nař.vl.č. 590/2006 Sb., o překážkách v práci. Takže nárok na zákonné volno v tomto případě nemáte.
Dobrý den, mám nárok na placené volno při zařizování a účasti na pohřbu tchýně. Děkuji
Dobrý den, máte 1 den k účasti na pohřbu rodiče manžela i na další 1 den, jestliže zaměstnanec obstarává pohřeb těchto osob.
Mám nárok na pracovní volno na 1 den v případě účasti na pohřbu manželova prarodiče? Děkuji
Dobrý den, nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci: Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 den, k účasti na pohřbu prarodiče nebo vnuka zaměstnance nebo prarodiče jeho manžela a na další den, jestliže zaměstnanec obstarává pohřeb těchto osob.
Dobrý den, děkuji za okamžitou odpověď. Ráda bych ještě upřesnila dotaz. Zaměstnavatel totiž trvá na tom, že se mohu účastnit pohřbu manželova prarodiče jen v případě, že jsem se zesnulým žila ve společné domácnosti. Jen v tomto případě bych dle zaměstnavatele měla nárok na pracovní volno. Děkuji.
Dobrý den, předchozí odpověď je jasná. To, co Vám tvrdí se týká jiné osoby, která sice nepatří k uvedeným fyzickým osobám, ale žila se zaměstnancem v době úmrtí v domácnosti. Tato podmínka se netýká prarodičů (ani manželových). Zaměstnavatel jen není schopen si správně vyložit ustanovení nařízení vlády.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com