pracovní volno při účasti na pohřbu - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Volno při pohřbu

Marcela Vrtelova, 15.12.2009 19:25:32

Dobry den umřel mi otec ,ktery bydlel s námi ve společné domácnosti .Jsem vykonavatelka pohřbu na kolik dní volna mám nárok od zaměstnavatele?Děkuji

dotaz na placené volno

jiří rejnart, 16.10.2008 19:24:36

chtěl bych se zeptat zda mám nárok na placené volno
na pohřeb matky mé družky.
děkuji

Re: dotaz na placené volno

Mgr. Oldřich Topka, 22.10.2008 09:39:12

Dobrý den, matka družky nepatří podle nařízení vl. č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci, do okruhu osob, na jejichž pohřeb by Vám mělo být dáno placené volno. Ledaže byste ke dni jejího úmrtí žili v jedné domácnosti.

volno při účasti na pohřbu

Vít Prudil, 28.07.2008 07:15:03

Dobrý den, náleží mi pracovní volno při zařizování a účasti na pohřbu mého synovce, tedy syna mé sastry?
Děkuji za odpověď.

Re: volno při účasti na pohřbu

Mgr. Oldřich Topka, 28.07.2008 16:09:52

Dobrý den, bohužel pro Vás synovec nespadá do skupiny osob, kvůli kterým se zaměstnanci poskytuje volno na zařizování a účast na pohřbu podle nař.vl.č. 590/2006 Sb., o překážkách v práci. Takže nárok na zákonné volno v tomto případě nemáte.

pracovní volno při zařizování a účasti na pohřbu

Jiří Sedlák, 09.07.2008 10:00:15

Dobrý den, mám nárok na placené volno při zařizování a účasti na pohřbu tchýně. Děkuji

Re: pracovní volno při zařizování a účasti na pohřbu

Mgr. Oldřich Topka, 09.07.2008 12:58:28

Dobrý den, máte 1 den k účasti na pohřbu rodiče manžela i na další 1 den, jestliže zaměstnanec obstarává pohřeb těchto osob.

pracovní volno při účasti na pohřbu

Jana Knězů, 26.03.2008 16:07:30

Mám nárok na pracovní volno na 1 den v případě účasti na pohřbu manželova prarodiče? Děkuji

Re: pracovní volno při účasti na pohřbu

Mgr. Oldřich Topka, 26.03.2008 16:18:13

Dobrý den, nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci: Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 den, k účasti na pohřbu prarodiče nebo vnuka zaměstnance nebo prarodiče jeho manžela a na další den, jestliže zaměstnanec obstarává pohřeb těchto osob.

Jana Knězů, 26.03.2008 16:53:27

Dobrý den, děkuji za okamžitou odpověď. Ráda bych ještě upřesnila dotaz. Zaměstnavatel totiž trvá na tom, že se mohu účastnit pohřbu manželova prarodiče jen v případě, že jsem se zesnulým žila ve společné domácnosti. Jen v tomto případě bych dle zaměstnavatele měla nárok na pracovní volno. Děkuji.

Mgr. Oldřich Topka, 28.03.2008 10:39:28

Dobrý den, předchozí odpověď je jasná. To, co Vám tvrdí se týká jiné osoby, která sice nepatří k uvedeným fyzickým osobám, ale žila se zaměstnancem v době úmrtí v domácnosti. Tato podmínka se netýká prarodičů (ani manželových). Zaměstnavatel jen není schopen si správně vyložit ustanovení nařízení vlády.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »