Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
jakým způsobem notář zjistí veškerý majetek zemřelého?
Manželovi umřel otec a my nevíme jaké byly jeho konta atd. a pochybujeme o tom, že druhá manželka předloží všechny doklady. Jaké jsou tedy možnosti notáře?
Děkuji Davidová
Dobrý den. Prosím o radu. S bratrem jsme byli předvoláni k dědickému řízení po otci. Dědicové jsme my a otcova druhá manželka. Otec byl vážně nemocen, před smrtí si vzal úvěr ze stavebního spoření a pak se oženil.
Notář řekl že dědictví je předlužené, ale neukončil dědické řízení. Nebylo ani vypořádané SJM a nevěděl jaká částka z dluhu u spořitelny spadá do SJM. Už toto je mi divné. Navrhl nám dohodu že se s bratrem vzhledem k předlužení dědictví ne že zříkáme, ale že nenabýváme ničeho , pouze manželka.
Kopii jsme nedostali a toto jsme podepsali, s tím že od soudu přijde rozhodnutí.
Pokud si to rozmyslíme, je možné tuto dohodu nějak zrušit? A můžeme se případně nějak odvolat?
A kdyby se za nějakou dobu přišlo na nějaký majetek který nebyl projednán a dědictví by bylo v plusu, týkalo by se to ještě i nás? Děkuji
Dobrý den. Jsem vdaná důchodkyně, která začala podnikat a vydělává více než manžel.Spolu jsme koupili byt, který já nechávám opravovat výhradně za peníze z podnikání.Byla bych nucena, kdyby se manželovi něco stalo vyplatit jeho děti z momentální ceny bytu, nebo z ceny za kterou jsme byt koupili ? Děkuji Šimunková
Dobrý den,
pokud by Váš manžel zemřel, polovinu bytu byste získala vy v rámci vypořádání SJM a o druhou polovinu bytu byste se dělila stejným dílem s jeho dětmi.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com