dotaz na postup - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

postup notáře

Jana Davidová, 07.10.2008 14:53:30

Dobrý den,

jakým způsobem notář zjistí veškerý majetek zemřelého?
Manželovi umřel otec a my nevíme jaké byly jeho konta atd. a pochybujeme o tom, že druhá manželka předloží všechny doklady. Jaké jsou tedy možnosti notáře?
Děkuji Davidová

Dědictví

Jana Živná, 25.09.2008 17:09:26

Dobrý den. Prosím o radu. S bratrem jsme byli předvoláni k dědickému řízení po otci. Dědicové jsme my a otcova druhá manželka. Otec byl vážně nemocen, před smrtí si vzal úvěr ze stavebního spoření a pak se oženil.
Notář řekl že dědictví je předlužené, ale neukončil dědické řízení. Nebylo ani vypořádané SJM a nevěděl jaká částka z dluhu u spořitelny spadá do SJM. Už toto je mi divné. Navrhl nám dohodu že se s bratrem vzhledem k předlužení dědictví ne že zříkáme, ale že nenabýváme ničeho , pouze manželka.
Kopii jsme nedostali a toto jsme podepsali, s tím že od soudu přijde rozhodnutí.
Pokud si to rozmyslíme, je možné tuto dohodu nějak zrušit? A můžeme se případně nějak odvolat?
A kdyby se za nějakou dobu přišlo na nějaký majetek který nebyl projednán a dědictví by bylo v plusu, týkalo by se to ještě i nás? Děkuji

dotaz na postup

vlasta simunkova, 26.03.2008 14:31:44

Dobrý den. Jsem vdaná důchodkyně, která začala podnikat a vydělává více než manžel.Spolu jsme koupili byt, který já nechávám opravovat výhradně za peníze z podnikání.Byla bych nucena, kdyby se manželovi něco stalo vyplatit jeho děti z momentální ceny bytu, nebo z ceny za kterou jsme byt koupili ? Děkuji Šimunková

Re: dotaz na postup

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 26.03.2008 16:48:09

Dobrý den,
pokud by Váš manžel zemřel, polovinu bytu byste získala vy v rámci vypořádání SJM a o druhou polovinu bytu byste se dělila stejným dílem s jeho dětmi.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »