Okamžité zrušení pracovního poměru - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Okamžité zrušení pracovního poměru

Zbyněk Kala, 27.03.2008 18:14:07

Dobrý den, zaměstnavatel mně zasílá mzdu na můj účet. Je pro vypršení 15 - denní lhůty rozhodující den kdy zaměstnavatel mzdu odeslal, nebo den kdy mám mzdu k dispozici na účtu. Musí zaměstnavatel při výplatním termínu 19.3. 2008 zaslat mzdu nejpozději 3.4. 2008, aby neporušil 15-denní lhůtu prodlení? Děkuji.

Re: Okamžité zrušení pracovního poměru

Mgr. Oldřich Topka, 28.03.2008 09:59:20

Přečtěte si pravidla diskuzí a nevkládejte příspěvky opakovaně!

Okamžité zrušení pracovního poměru

Zbyněk Kala, 25.03.2008 18:38:06

Chtěl bych se zeptat od kdy se počítá lhůta 15 dní pro nevylacení mzdy dle § 56 b. ZP. V naší firmě je stanoven výplatní termín 19.3. 2008. Tento termín byl stanoven v kolektivní smlouvě uzavřené mezi zaměstnavatelem o odborovou organizací.

Mgr. Oldřich Topka, 26.03.2008 11:29:30

Dobrý den, jestliže je termín splatnosti stanoven v kolektivní smlouvě, pak se 15-denní lhůta prodlení počítá od tohoto dne.

Zbyněk Kala, 26.03.2008 17:54:13

Dobrý den, zaměstnavatel mně zasílá mzdu na můj účet. Je pro vypršení 15 - denní lhůty rozhodující den kdy zaměstnavatel mzdu odeslal, nebo den kdy mám mzdu k dispozici na účtu. Musí zaměstnavatel při výplatním termínu 19.3. 2008 zaslat mzdu nejpozději 3.4. 2008, aby neporušil 15-denní lhůtu prodlení? Děkuji.

Mgr. Oldřich Topka, 28.03.2008 09:58:28

Dobrý den, mzda je vyplacena, když ji máte k dispozici. Jestli je výplatní den ve smlouvě, pak víte, kdy má být mzda vyplacena a znáte i 15-denní lhůtu, takže si to spočítejte sám.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »