Reklamace obuvi - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

reklamace obuvi

Zuzana Mocharová, 09.12.2009 16:45:32

Dobrý den,
koupila jsem si zimní boty TAMARIS v značkovém obchodě za 1499Kč, byla jsem v nich jedenkrát a po 10 minutách chůze v jedné bylo mokro. Hned další den jsem šla boty reklamovat, boty byly údajně poslané na reklamaci, ale ta nebyla uznaná. Chtěla bych se Vás zeptat na svá práva při dalším postupování při téhle reklamaci.
Děkuji Mocharová

reklamace obuvi

Věra Václavínková, 18.05.2009 19:00:29

20.12.2008 jsem zakoupila synovi k Vánocům sportovní obuv zn.NIKE. V dubnu 2009 mi syn ukázal,že nit ve švu na straně boty je roztržená a podrážka na patě značně sešlašlapaná. Po opravdu měsíční lhůtě jsem až dostala v obchodě vyrozumění,že nelze reklamaci považovat za oprávněnou,neboť se jedná o plně využitou a v této chvíli již zcela spotřebovanou obuv,u niž všechny jednotlivé reklamované i nereklamované vady a poškopzení s tím i její stávající spustošený stav je především a zejména důsledkem jednak:
a/intensivního nošení a každodenního užívání atd.
b/ opakovaně pravidelného totálního rozmočení nošením v deštivém počasí event.sněhu a v tomto stavu i její další užívání ,namísto toho aby byla vysušena atd.

Jsem samoživitelka a matka tří dětí a značkovou obuv jsem snad koupila prvně Je jisté,že obuv byla sportovně vycházková a určitě v ní syn i zmokl stejně jako mohl ještě i napadnout sníh.Ale nit a podrážka musí přece vydržet déle než 3měsíce nošení.Kde je do 2let.Děkuji Václavínková

reklamace obuvi Tip s.r.o.

Sandra Pikorová, 26.08.2008 21:33:33

Dobrý den,

reklamovala jsem obuv společnosti Tip s.r.o. a má reklamace byla zamítnuta slovy: "Nejedná se o výrobní závadu. Obuv plně využita. Zákazník je povinen obuv reklamovat ihned při zjištění závady. Reklamace se zamítá!" ...

Ráda bych dodala, že po roce se na špičce boty nošením prodřela spička, takže do boty zatéká. Materiál jasně nevydržel ani dva roky, navíc se šev na špičce boty od prodřené díry začal párat.

Výrobce odmítl uznat reklamaci, ba co víc boty ani neopravil. Uznávám, že jsou onošené, k čemu si je asi člověk jinému kupuje, ale materiál by měl vydržet 2 roky. Boty jsem reklamovala v záruce, v nedaleké době od zjištění závady.

Zajímá mě více o této časové povinnosti reklamovat na kterou se společnost Tip s.r.o. vymlouvá, že boty ani přinejmenším neopravila. Jak se tato časová povinnost posuzuje a prokazuje, že může společnost tvrdit, že jsem ji nesplnila a reklamaci tak zamítnout?

Jak mohu postupovat?

Re: reklamace obuvi Tip s.r.o.

Mgr. Oldřich Topka, 11.09.2008 13:30:53

Dobrý den, tak, jak by jste se dozvěděla v odpovědích na podobné otázky, které si máte projít před vložením dotazu.
Pokud reklamaci neuznali je několik věcí, co udělat. Nechat si boty prozkoumat znalcem, který vydá posudek o tom, jestli jde nebo nejde o vadu, za kterou odpovídá prodávající. Pokud ano, pak vyzvat kupujícího k nápravě (cenu posudku musí uhradit on). Nebude-li to platné ani potom, pak je možné pokusit se vyvolat rozhodčí řízení o spotřebitelských sporech (regionální hospodářská komora), popřípadě věc řešit rovnou soudně. Lze také podat podnět na ČOI. Tam za Vás sice nic vymáhat nebudou, ale mohou prodávajícímu uložit pokutu.

Reklamace kopaček Adidas od firmy Marc´o.

Roman Šimek, 18.08.2008 15:52:50

Dobrý den,
potřeboval bych poradit jak mám postupovat při reklamaci kopaček,které byli zakoupeny dne 27.03 2007 u firmy Marc´o a první reklamace byla uplatněna 20.03 2008.Na kopačkách se odlepila podrážka.První reklamace byla zamítnuta z důvodu špatného užívání obuvi,ale pokusili se to lepením opravit.Po 5 fotbalových zápasech se znovu odtrhly,přičemž se odlepila i druhá méně poškozená bota.Podali jsme druhou reklamaci,při které se obuv ani nesnažili opravit a zaslali ji zpět s vyjádřením reklamace se zamítá.Důvod nesprávné užívání obuvi,přičemž obuv vyloženě sloužila jen k zápasům na travnatém hřišti.Na trénynky používám starší obuv!!Ihned jsem volal do firmy Marc´o sport-reklamační oddělení,kde mě bylo zděleno,že záruka 2 roky je jenom státem přehnaný zákon.Prosil bych tímto o nějaké vyjádření jak mám v této věci postupovat,jestli jsou nějací nezávyslí znalci na které bych se mohl obrátit.
Předem děkuji za odpovědˇ.

Re: Reklamace kopaček Adidas od firmy Marc´o.

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.08.2008 15:58:32

Dobrý den,
můžete se obrátit na soudního znalce, kterého si naleznete např. na www.justice.cz a požadovat vyhotovení znaleckého posudku. Ten pak předložíte prodávajícímu a budete se rázně domáhat svých nároků. Zákon hovoří jasně - záruční doba je ze zákona min. 2 roky a jestliže obuv používáte k účelu, k němuž byla vyrobena, jste v právu. Uváděná společnost sice může být se zněním zákona nespokojena, to je však neopravňuje k tomu, zákon nedodržovat. Pro reklamační řízení můžete nově využít i rozhodčí řízení.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »