Vynucené ukončení PP - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vynucené ukončení PP

Hana Dostálová, 25.03.2008 14:08:40

Dobrý den, nastoupila jsem do zaměstnání jako obchodník. Pracovní náplň byla stanovena ústně. Dočasně jsem prováděla jinou práci (administrativní). Když jsem opakovaně žádala o to, abych mohla dělat předem dohodnutou práci, bylo mi řečeno, že později, a nakonec po dlouhé době to, že už se provádět nebude a bude se provádět jen ona administrativní práce, na kterou jem nebyla přijata. Mi byla předána výtka k docházce, když jsem argumentovala návštěvami lékaře, které jsem omlouvala mohu je opakovanědoložit, bylo mi řečeno, ať nejdu hlavou proti zdi a odejdu z firmy dohodou, protože toto je jen první stupeň a vždycky se něco najde. Za několik dní mi bylo předloženo k podepsání rozvázání pracovního poměru dohodou v termínu dvou týdnů, protože nastoupí nová pracovnice. Pokud odmítnu podepsat do 30 minut (uzávěrka mezd), nedostanu osobní příplatek (asi ¼ platu). Moje finanční podmínky mi neumožňují dovolit si být jen s částí platu (jsem samoživitelka), takže jsem podepsat musela.

Re: Vynucené ukončení PP

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 25.03.2008 14:54:53

Dobrý den,
no a co chcete po nás?

Hana Dostálová, 25.03.2008 19:40:12

Už se mi to tam nevešlo. Co byste mi poradili? Je vynucené rozvázání PP paltné? Není to útisk?

Mgr. Oldřich Topka, 26.03.2008 11:22:58

Dobrý den, to je skutečně nátlakové jednání. Přijetí dohody o rozvázání PP nelze ničím podmiňovat. Když ji nepodepíšete, pak musí najít výpovědní důvod a dát Vám řádnou výpověď. Podejte podnět na Oblastní inspektorát práce.

Re: ukonceni pracovniho pomeru

Jan Kablásek, 28.03.2008 09:23:12

Dobrý den.Z důvodu nízkého výdělku jsem nucen skončit u svého zaměstnavatele.Po ústní kladné dohodě jsem našel lépe placenou práci a to oznámil zaměstnavately. Ten vzapětí moje ukončení zamítnul.I přez oznámení,že nemám prostředky na dopravu do práce ho tato skutečnost nezajíma.Co mám v tomto případě dělat.Děkuji.

Re: ukonceni pracovniho pomeru

Mgr. Oldřich Topka, 28.03.2008 09:32:14

Dobrý den, dotaz jste nevložil jako dotaz, ale jako odpověď na jiný příspěvek. Příště tedy vkládejte dotaz samostatně. Jestli nepřistoupil na dohodu o rozvázání PP, pak musíte podat výpověď. Ale po dobu 2-měsíční výpovědní doby stejně musíte plnit Vaše pracovní povinnosti. To, že "nemáte" na cestu do práce skutečně zaměstnavatele zajímat nemusí, to je překážka na Vaší straně.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »