pozemek z dědictví - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pozemek z dědictví

Dana Popčáková, 25.03.2008 13:04:44

Dobrý den,v roce 2001 jsem zdědila po své matce část pozemku,který je zastavěný rek.domem.Dům(chalupa)byl prodána v době pozůstalostního řízení po matce.Při prodeji byl nastávající majitel obeznámen ,že pozemek je v pozůstalostním řízení, ale ohání se tím,že peníze z pozemku byli vyplaceny mému otci,který byl majitelem chalupy.Rodiče byli rozvedení již 20 let.Snažím se tento problém vyřešit návrhem odkupu nebo nájemní smlouvou pro nového majitele objektu.Zatím bez výsledně.Jeho právník po mě požadoval abych se já dohodla s otcem o vyplacení části peněz,kterou mu nový majitel vyplatil.Otec zemřel v květnu minulého roku.Za pozemek,který nemohu užívat řádně platím daň.Děkuji za radu.

Re: pozemek z dědictví

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 25.03.2008 16:11:28

Dobrý den,
pokud chcete být i nadále vlastníkem pozemku, nabídněte mu k podpisu nájemní smlouvu. Pokud nepodepíše, domáhejte se svých práv u soudu - vymáhejte dluh za užívání pozemku (promlčení je 2 roky - bezdůvodné obohacení).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »