Výpověď v době,kdy pobírám rodičovský příspěvek - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nemocenská s dlouh. nemocným dítětem

veronika schollarová, 28.03.2008 08:23:19

Dobrý den,
#
# obracím se na Vás s prosbou o radu.
# Mám 5,5 letého syna po léčbě leukemie (od r. 2004) a následně MDS a
# transplantaci v červnu minulého roku. Můj pracovní poměr zamrznul na 2 po sobě
# jdoucích rodičovských dovolených a následném rodičovském volnu (dceři budou 9.5.
# 2008 4 roky ). Zatím se mi nepodařilo najít uplatnění ve stejné firmě (hledám
# pouze práci domů) s 2 dětmi doma a tak mne čeká 9. květen, kdy jsem myslela ,
# že pracovní poměr uzavřu.
#
# Od ledna 2OO8 pobírám rodičovský příspěvek od soc. - pracovního úřadu na
# nemocného syna (péče o ddl. nemocné dítě).
# Mohu ještě před uplynutím doby rodič. volna (9.5.) požádat ve firmě o
# nemocenskou (paragraf) se synem a tak pro forma prodloužit svůj prac. poměr? Je pak takový status časově omezen?
#
# Děkuji předem za Váš čas a doufám, že i radu.
# přeji hezký den
# s pozdravem
# veronika schollarová
#

Re: nemocenská s dlouh. nemocným dítětem

Mgr. Oldřich Topka, 28.03.2008 10:58:00

Dobrý den, podpora při ošetřování člena rodiny se poskytuje pouze na 9 (u osamělých zaměstnanců na 16) dnů. To Vaši situaci nijak podstatně neřeší. Ovšem jak konkrétně tuhle věc bude řešit mzdová účetní Vám nesdělím. Mzdové účetnictví a konkrétní účetní postupy nejsou předmětem naší poradny.

Výpověď v době,kdy pobírám rodičovský příspěvek

Šárka Sadílková, 26.03.2008 16:50:35

Dobrý den,jsem zaměstnaná u České pošty.Od února 2007 pobírám rodičovský příspěvek,o který mám zažádáno do 3let věku dítěte.Je možné,že by mi zaměstnavatel adresoval v této době písemně výpověď?Prý má na to podle nového zákoníku práce od 1.1.2008 právo.Děkuji za odpověď.Šárka Sadílková

Re: Výpověď v době,kdy pobírám rodičovský příspěvek

Mgr. Oldřich Topka, 28.03.2008 10:50:33

Dobrý den, §53 odst.1 písm. d) ZP: Zaměstnavatel nesmí dát zaměstnanci výpověď v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou nebo kdy zaměstnankyně nebo zaměstnanec čerpají rodičovskou dovolenou. To je zcela jasná odpověď.

Výpověď v době,kdy pobírám rodičovský příspěvek

Šárka Sadílková, 25.03.2008 13:03:25

Dobrý den,jsem od února 2007 na rodičovské dovolené.Má zaměstnanec právo podle nového zákoníku 2008 mi zaslat písemnou výpověď z pracovního poměru?Děkuji Šárka Sadílková

Re: Výpověď v době,kdy pobírám rodičovský příspěvek

Mgr. Oldřich Topka, 25.03.2008 16:02:10

Dobrý den, Vy jste tedy zaměstnavatelka a zaměstnanec Vám adresoval výpověď? Dotaz není příliš srozumitelný. Ale výpověď by měl adresovat někomu, kdo je za pracovněprávní vztahy ve firmě odpovědný, když Vy jste na "rodičovské dovolené".

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »