Odškodnění za následky nepodařené operace - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Operace malíku

Vladislava Šarmanová, 23.10.2008 16:45:02

Dobrý den, 12 září 2005 jsem prodělala operaci malíku pravé ruky (ganglion) po měsíci a půl, jsem musela podstoupit druhou operaci (zkrácená šlacha). Po třech letech následovala třtí operace malíku, jelikož v něm zůstal vnitřní steh, který začal dělat problém (obalil se tvrdou kuličkou). Pěst nesevřu ani po třetí operaci.
Chtěla bych dát žádost o odškodnění. Nevím, jak mám přesně postupovat a jak dlouho trvá promlčecí lhůta. Zřejmě budu potřebovat posudek od soudního znalce (nevím, kolik je přibližná cena). Předem děkuji za odpověď V. Šarmanová

Odškodnění za následky nepodařené operace

Ladislav Knotek, 25.03.2008 11:51:07

Dobrý den,v červenci 2007 se otec /93let/podrobil na soukromé oční klinice operaci šedého zákalu.Podle lékařů se mělo jednat o běžný bezbolestný zákrok trvající několik minut.Navzdory tomu ale operace trvala v bolestech skoro dvě hodiny došlo k silnému krvácení, poškození sítnice a trvalemů oslepnutí oka.
Následujících několik týdnů otec trpěl velmi silnými bolestmi hlavy. Tento stav, s tím spojené stresující trvalé následky a skutečnost,že druhé oko má omezené vidění vedl ke vzniku depresí,které ho trápí dodnes.
Prosím Vás o radu kam se obrátit se žádosti o odškodnění a co vše by v ní mělo být uvedeno.
Děkuji předem za odpověď
L.Knotek

Re: Odškodnění za následky nepodařené operace

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 25.03.2008 16:22:05

Dobrý den,
rozhodně se nebude jednat o žádost, ale o značně náročný soudní spor.
Co nejdříve se obraťte na advokáta, který v této situaci bude více než nutný.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »