Výpověď dohodou + nemocenská - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Změna prac.doby

Svobodová Jana, 18.04.2008 07:01:29

Od koho a jaká povolení musí mít podnik při přechodu z 8hodinové směny na 12hodinovou?

Re: Změna prac.doby

Mgr. Oldřich Topka, 18.04.2008 07:57:22

Dobrý den, na takovou věc zaměstnavatel žádné povolení nepotřebuje. Jestliže je to nutné s ohledem na provoz firmy, pak o tom rozhodne její vedení. Jestliže u zaměstnavatele působí odborová organizace, pak tuto věc musí projednat s nimi. Ovšem celou věc musí projednat také se zaměstnanci. Mají-li ve smlouvě běžnou pracovní dobu a ta se bude měnit, pak s tím každý zaměstnanec musí vyslovit souhlas. Když ne, musí věc řešit zaměstnavatel, např. výpovědí z organizačních důvodů.

Dotaz

Anna Zuzíková, 26.03.2008 07:44:46

Prosím laskavě o odpověď.K 31.3.2008 mi končí dvouměsíční výpověďní lhůta mnou podaná.Jsem právě ale na PN a stále ještě budu i po výpověďní lhůtě.Chci se zeptat co vše mi bude Zaměstnavatel platit a v jakém vztahu budu se Zaměstnavatelem až do ukončení PN.Děkuji za odpověď

Re: Dotaz

Mgr. Oldřich Topka, 26.03.2008 11:18:08

Dobrý den, pracovní poměr skončí uplynutím výpovědní doby. Vy však v době skončení PP budete stále v PN, a tudíž budete mít nárok na výplatu nemocenských dávek i nadále. Po skončení PP nebude mezi Vámi a zaměstnavatelem již žádný (pracovněprávní) vztah.

Výpověď dohodou + nemocenská

Jana Nováková, 24.03.2008 19:17:20

Dobrý den, prosím vás měla bych dotaz: doneslo se mi, že od 1.1.2008 se nemocenská nezapočítává do výpovědní lhůty 2 měsíců (dohodou), ale že se k výpovědní době 2 měsíců připočte.

Mám ještě další dotaz: dala jsem 2 měsíční výpověď s tím, že během této doby mám slíbené zaměstnání již u jiné firmy, naplánovala jsem si to tak, že první měsích výpovědní doby bych chodila normálně do práce, a ve druhém měsíci bych si vzala 14 dní dovolenou + 14 dní bych šla na nemocenskou, ale viz 1. dotaz by to takto udělat nešlo.

A poslední dotaz, kdybych od zaměstnavatele dostala výpověď dle § 53 - okamžité zrušení, do kdy mi zaměstnavatel musí (měl by) poslat zápočtový list nebo do kdy si mohu pro něj přijít?

Moc vám děkuji za odpověď. Nováková

Re: Výpověď dohodou + nemocenská

Mgr. Oldřich Topka, 26.03.2008 11:21:01

Dobrý den, výpověď jste dala Vy, tudíž se výpovědní doba nijak nenastavuje o dobu PN. PP skončí bez ohledu na to, jestli budete v práci nebo v PN. Konkrétní lhůta pro vydání potvrzení o zaměstnání stanovena není. Zákon stanoví, že to má být při skončení PP, ale v praxi je to záležitost na několik dnů i týdnů a zaměstnanci často musí vystavení a doručení těchto podkladů urgovat.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »