Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Od koho a jaká povolení musí mít podnik při přechodu z 8hodinové směny na 12hodinovou?
Dobrý den, na takovou věc zaměstnavatel žádné povolení nepotřebuje. Jestliže je to nutné s ohledem na provoz firmy, pak o tom rozhodne její vedení. Jestliže u zaměstnavatele působí odborová organizace, pak tuto věc musí projednat s nimi. Ovšem celou věc musí projednat také se zaměstnanci. Mají-li ve smlouvě běžnou pracovní dobu a ta se bude měnit, pak s tím každý zaměstnanec musí vyslovit souhlas. Když ne, musí věc řešit zaměstnavatel, např. výpovědí z organizačních důvodů.
Prosím laskavě o odpověď.K 31.3.2008 mi končí dvouměsíční výpověďní lhůta mnou podaná.Jsem právě ale na PN a stále ještě budu i po výpověďní lhůtě.Chci se zeptat co vše mi bude Zaměstnavatel platit a v jakém vztahu budu se Zaměstnavatelem až do ukončení PN.Děkuji za odpověď
Dobrý den, pracovní poměr skončí uplynutím výpovědní doby. Vy však v době skončení PP budete stále v PN, a tudíž budete mít nárok na výplatu nemocenských dávek i nadále. Po skončení PP nebude mezi Vámi a zaměstnavatelem již žádný (pracovněprávní) vztah.
Dobrý den, prosím vás měla bych dotaz: doneslo se mi, že od 1.1.2008 se nemocenská nezapočítává do výpovědní lhůty 2 měsíců (dohodou), ale že se k výpovědní době 2 měsíců připočte.
Mám ještě další dotaz: dala jsem 2 měsíční výpověď s tím, že během této doby mám slíbené zaměstnání již u jiné firmy, naplánovala jsem si to tak, že první měsích výpovědní doby bych chodila normálně do práce, a ve druhém měsíci bych si vzala 14 dní dovolenou + 14 dní bych šla na nemocenskou, ale viz 1. dotaz by to takto udělat nešlo.
A poslední dotaz, kdybych od zaměstnavatele dostala výpověď dle § 53 - okamžité zrušení, do kdy mi zaměstnavatel musí (měl by) poslat zápočtový list nebo do kdy si mohu pro něj přijít?
Moc vám děkuji za odpověď. Nováková
Dobrý den, výpověď jste dala Vy, tudíž se výpovědní doba nijak nenastavuje o dobu PN. PP skončí bez ohledu na to, jestli budete v práci nebo v PN. Konkrétní lhůta pro vydání potvrzení o zaměstnání stanovena není. Zákon stanoví, že to má být při skončení PP, ale v praxi je to záležitost na několik dnů i týdnů a zaměstnanci často musí vystavení a doručení těchto podkladů urgovat.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com