Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Pracovala jsem xx let v podniku a dostala jsem výpověď pro nadbytečnost.Měla jsem štěstí a hned si našla nové zaměstnání.Bohužel,zde jsem zjistila,že mi práce nevyhovuje a odešla třetí den ve zkušební době.Rozhodla jsem se už konečně řešit svůj zdravotní stav a požádala lékaře o odkládanou (z mé strany) operaci.Jsem v pracovní neschopnosti.Z jakého platu mi bude počítána PN? U minulého zaměstnavatele jsem měla mnohem vyšší plat než za ty tři dny u nového.Děkuji.
Dobrý den, rozhodné období pro výpočet nemocenské je stanoveno v §18 zákona o nemocenském pojištění. Bohužel pro Vás je v odst. 4) jasně stanoveno, že v případě vzniku pracovní neschopnosti v kalendářním měsíci, v němž zaměstnanec vstoupil do zaměstnání, je rozhodným obdobím období od vstupu do zaměstnání do konce tohoto kalendářního měsíce. Takže vyšší mzda u bývalého zaměstnavatele se na Vaši nemocenské neprojeví.
Potřeboval bych radu,zda se prodlužuje zkušební doba,když v ní nastoupím na paragraf či neschopenku?A nebo zda je klasicky 3měsíce a nemá na to nic vliv!Děkuji
Dobrý den,
prosím o informaci.
Jsem ve zkušební době a neplánovaně jsem otěhotněla.Může se mnou zaměstnavatel rozvázat pracovní poměr?
Děkuji.
Dobrý den, prosím existuje ještě,když jsem dala dvouměsíční výpověd´,že mám paragraf na hledání zaměstnání.Děkuji Látalová
Ano, pokud jste dala zaměstnavateli výpověď dle § 50 ZP, nárok na hledání místa máte. Ale tato volno je NEPLACENÉ.
Je možné sjednat v pracovní smlouvě s absolventem zkušební lhůtu nebo je to možné jen za přepokladu, že o to absolvent požádá?
Zkušební dobu s absolventem sjednat lze. To, že si o ni musel absolvent žádat, již neplatí skoro 3 roky.
Jsem v částečném invalidním důchodu a uzavřela jsem pracovní smlouvu na dobu určitou se tříměsíční zkuše bní dobou. Po dvou odpracovaných týdnech jsem zjistila, že jsem těhotná a v tuto dobu jsem chtěla ukončit prac. poměr ze zdravotních důvodů souvisejících z inval. důchodem. Může se mnou zaměstnavatel ukončit pracovní poměr? A pokud prac.poměr bude ukončen z mé strany mám nárok na evidenci na úřadu práce? A jak je to v tomto případě s vyplácením mateřské a rodičovského příspěvku?
Děkuji za odpověď.
Jsem ve tříměsíční zkušební době, l4 dnů jsem byl
v pracovní neschopnosti,prodlužuje se mi
o tuto dobu zkušební doba?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com