Nová nájemní slouva k užívání družstevního bytu . - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

přepis nájemni smlouvy na dobu neurčitou

rolnikova marie, 26.07.2007 20:34:17

Manžel opustil společnou domácnost a nemíní se vrátit.Bydlím v nájemním bytě kde jsme měli uzavřenou smlouvu na dobu neurčitou na jmeno manžela. Požadala majitele objektu aby mi vystavil novou nájemní smlouvu tentokrát na mé jméno, ale ten odmítl.Jedině v případě když bude smlouva uzavřena na dobu určitou,což jsem odmítla,protože nevidím a pokud jí schválí bytová komise.V bytě bydlím i s nezaopatřeným dítětěm už 24 let a jsem i zaměstnancem organizace která byt vlastní.Nemám na nájmu dluhy a své závazky vůči organizaci si plním.Naopak postup organizace mi způsobuje potíže při řešení dalších jednání,např.ČEZ se mnou nemůže sepsat smlouvu o odběru el.energie pokud nemám nájemní smlouvu a tak mi hrozí i odpojení el.energie.Jak postupovat a je postup organizace správný?Podle původní nájemní smlouvy jsem já i syn řádně v bytě hlášení.Organizace se odvolává při tomto postupu na Občanský zákoník.

Nová nájemní slouva k užívání družstevního bytu .

Lukas, 11.06.2007 13:56:42

Při převodu členství na nového člena družstva se uzavírala i nová nájemní smlouva k bytu. Ta, na rozdíl od nájemní smlouvy staré, neobsahovala práva k užívání sklepa. Družstvo to odůvodnilo tím, že se do smlouvy "nově" udávají striktně jen údaje z katastru nemovitostí, kde sklep k bytu registrován není. Ačkoliv tedy stará náj. smlouva sklep obsahovala, v nové se o sklepu nic neuvádí. Ztrácí nový nájemce bytu užívací právo na sklep, který zcela objektivně k bytu patří (při nastěhování dostal od sklepa klíče, na sklepu je číslo bytu, ke kterému patří, předchozí nájemce sklep užíval)?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »