Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby soud rozhodl, že za rozvrat manželství může partner, který návrh na rozvod nepodával?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat,do jaké doby při rozvodu dohodou musí být provedeno majetkové vypořádání fakticky ne na papíře.Děkuji za odpověd
chtěla bych vědět,zda mam nejaký nárok na finanční vyrovnání od manžela,se kterým se rozvádíme, za to,že svým chováním se velmi podílel na mém zhoršení zdravotního stavu,které vedlo k plné invaliditě a tím jsem už pět let odkázána jen na svůj plný inv. důchod.Díky onemocnění jsem přišla o práci,beru 9.000, když jsem pracovala jsem pobírala 15.000 čistého.Podotýkám,že inv.důchod je jediný fin.zdroj k mému životu.Děkuji.
Dobrý den.Prosím o radu.Chci se s manželem rozvést z důvodu jeho častého a nadměrného požívání alkoholu a z důvodu ohrožení dětí.Syna,který je tedy plnoletý,již 2x pod vlivem alkoholu napadl.Máme ještě další 2 nezletilé děti a domek.Tento domek jsme získali darem od mé,v současnosti již nežijící příbuzné.Jedna polovina domu je v podílovém a vlastnicví a druhá polovina domu je bezpodílovém vlastnictví.Chtěla bych v tomto domku s dětmi i po rozvodu zůstat a nemám prostředky na jednorázové vyplacení manžela.Lze mu jeho podíl splácet?A lze toto stanovit nějakým usnesením soudu?Myslím, že dohoda s ním nebude v žádném směru možná.Děkuji. Jana Žemličková
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com