mzda za práci v noci - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Příplatky za odpovídající dobu?

Markéta Svobodová, 07.08.2008 20:38:02

Dobrý podvečer, začala jsem počítat mzdy od ledna a až teď jsem si přišla na chyby, které spočívají v tom, že jsem příplatky za víkend a za svátek počítala i za hod., které jim nenáleží. Např. za-nec, který začíná pracovat v Ne od 21:00 do Po 5:00, odpracoval o víkendu 3 hod + 5 hod v prac. den., příplatek jsem počítala za celých 8 hod. namísto těch 3 hod. Prosím o radu, zda opravit (je to docela nereálné k počtu zaměstnanců) nebo neopravit a jestli s tímto postupem pokračovat a začít správně až od roku 2009, a jestli v případě kontroly z inspekce práce, to bude velký problém, když jsem vlastně zaměstnanci ještě "přilepšila", ale zase zaměstnavatele "oškubala". Moc děkuji za názory

Re: Příplatky za odpovídající dobu?

Mgr. Oldřich Topka, 13.08.2008 09:23:28

Dobrý den, postup by jste měla opravit a zaměstnavateli "škodu" oznámit. Na počtu zaměstnanců nezáleží, není pravda, že je to nereálné. Jen Vás to bude stát mnoho času navíc, který musíte věnovat nápravě Vašich chyb.
Jak by věc posoudil inspektorát, to záleží na jejich posouzení, nelze to předem odhadnout.

mzda za práci v noci

Renáta Víšková, 22.03.2008 17:04:24

Dobrý den,pracuji ve 2-směnn. provoze.Zaměstnavatel po mě vyjímečně žádá odpracovat jednu směnu v noci.Já s tím souhlasím,ale odmítá mi zaplatit příplatek za práci v noci,s tím,že nemám lékař. potvrzení a že práci v noci nemám ve smlouvě.Má zaměstnavatel pravdu?Děkuji za odpověď.

Re: mzda za práci v noci

Mgr. Oldřich Topka, 25.03.2008 15:58:03

Dobrý den, jestliže budete pracovat v noci, pak máte nárok na příplatek za noční práci a zaměstnavatel to nemůže ničím podmiňovat.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »