Prodej hrubé stavby rodinného domu a koupě bytu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Prodej hrubé stavby rodinného domu a koupě bytu

Marek Svoboda, 22.03.2008 07:07:48

Dobrý den, prodávám hrubou stavbu rodinného domu a pozemek. Pozemek vlastním od 09/2002, tedy více než 5 let, rodinný dům měl stavební povolení 07/2003 a byl zapsán do katastru nemovitostí jako rozestavěná stavba - geometrickým plánem 11/2004. Nyní tuto hrubou stavbu (tedy nezkolaudovanou) rodinného domu prodávám (nikdy jsem tam nebydlel - stavba zatím není obyvatelná) a hodlám koupit byt do osobního vlastnictví. Kupní smlouva na tento byt bude podepsána asi 01/2009.
Mé otázky zní :
1. z čeho všeho musím platit daň z převodu nemovitostí?
2. jsem třeba osvobozen od daně z příjmu, když kupuji za získané finanční prostředky byt?
3. pokud nejsem, z jaké částky se bude daň z příjmu počítat a kolik procent to činí?
4. lze pro výpočet daně z příjmu použít rozdíl mezi prodejní cenou a odhadem? nebo to musí být oproti prokazatelným nákladům na pořízení hrubé stavby? Po těch letech k tomu už žádné doklady nemám...
Už jsem byl u několika daňařů a každý mi řekl něco jiného. Děkuji za pomoc.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »