Okamžité zrušení PP zaměstnavatelem z důvodu hrubého porušení prac.kázně - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zápočtový list

Dagmar Dlabková, 17.04.2008 13:40:32

Dobrý den,
byl mi poštou doručen zápočtový list,kde je uvedeno že mi NEBYL (doslovná citace) rozvázán prac. poměr z důvodu HRUBÉHO PORUŠENÍ POVINNOSTI ZAMĚSTNANCE ZVLÁŠŤ HRUBÝM ZPUSOBEM (podle právních předpisů vztahujicích se k vykonávané práci). K firmě jsem nastoupila dne 1.1.2008 a výpověď jsem dala k 31.3.2008 a to písemně dne 26.3.2008 před třemi svědky. Téhož dne jsem nastoupila pracovní neschopnost, která trvala do 10.4.2008.
Doklad o nastoupení a ukončení prac. neschopnosti byl předán nadřízenému.
Chtěla jsem se zeptat, zda-li je tento zápočtový list platný bez udání § znění a řádného zdůvodnění mého porušení povinnosti zaměstnance,podotýkám že jsem byla v 3-měsíční zkušební době.
Behem této doby mi nebylo doručeno ze strany zaměstnavatele jakékoliv upozornění ani vytýkací dopis že něco porušuji.

Re: Zápočtový list

Mgr. Oldřich Topka, 17.04.2008 14:55:42

Dobrý den, zaměstnavatel uvedl, že jste NEBYLA! propuštěna pro zvláště hrubé porušení pracovní kázně. To je informace, která je ve Váš prospěch, takže nevím, co chcete řešit.

porušení pracovní kázně

blažena šikolová, 22.04.2008 19:16:27

Dobrý den.Chtěla bych se zeptal za jednu moji příbuznou svobodnou matku,samoživitelku.Dostala výpověď přes paragrag-za porušení pracovní kázně(přímo za nástup na nemocenskou).Dokonce ji i zaměstnavatal řekl,že se postará aby nenašla žádnou práci a ať s tím parchantem chcípnou.Zaměstnavatel dříve pracoval na úřadě práce a má tam bohužel kontakty a v této době je možné úplně vše.Nevím,co jí poradit.Dalo by se nějak zaměstnavatele donutit aby jí dal aspoň výpověd dohodou?Jak dlouho může být na neschopence pokud jí to lékař napíše, a aby dostávala zatím nějaký minimální plat a bylo za ni zrazeno sociální a zdravotní?Děkuji,pěkný den

Re: porušení pracovní kázně

Mgr. Oldřich Topka, 23.04.2008 16:47:59

Dobrý den, k tomu, aby jí dal "výpověď dohodu", což je zcela nesmyslný pojem, zaměstnavatele nikdo nedonutí (jak někoho nutit k něčemu co neexistuje?). Spíše by se jednalo o dohodu o rozvázání PP, ale komunikace s ním bude je obtížná a tato varianta asi nenastane. Pokud je důvod výpovědi nesprávný nebo nepravdivý, mohla by trvat na zaměstnání a zároveň podat žalobu o neplatnost takové výpovědi. O informaci jak ve věci postupovat může požádat např. i na Oblastním inspektorátu práce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »